1/4 FINALE KUPA EHF-A: PODRAVKA – HERNING IKAST Saračević: Izuzetno težak protivnik, ali imamo šansu

Podravkin trener naglasio je kako je u ovom trenutku ekipa okrenuta prvenstvenim utakmicama u ovom tjednu nakon čega slijedi kratak odmor i mini-pripreme uoči četvrtfinala u sklopu kojih će se odigrati još dvije prvenstvene utakmice.

Trener RK Podravke Vegete Zlatko Saračević // Foto: Luka Krušec

Na današnjem ždrijebu koji se održao u službenim prostorijama EHF-a u Beču na kojem su ime kluba bile direktorica Božica Palčić i tajnica RK Podravke Ljerka Vresk izvučeni su parovi za nastavak natjecanja u EHF Kupu.

Direktorica Božica Palčić sudjelovala je u izvlačenju.

Protivnik Podravka Vegete bit će Herning-Ikast Håndbold, a prva četvrtfinalna utakmica igra se u gostima 2. ili 3. ožujka, a druga u Koprivnici 9. ili 10. ožujka. Dankinje su stare znanice koprivničkih rukometašica.

U ostalim utakmicama sastaju se norveški Storhamar Handball Elite i mađarski Siófok KC, ruski Kuban i danski Esbjerg te danski Nykøbing Falster Håndbold i danski Viborg.

U polufinalnim utakmicama, koje su na rasporedu u prvoj polovici travnja, igrat će pobjednici utakmica Storhamar Handball Elite – Siófok KC i Nykøbing Falster Håndbold – Viborg, odnosno Herning-Ikast Handbold – Podravka Vegeta i Kuban – Esbjerg.

Točni će datumi biti definirani uskoro.

“Vrijedi spomenuti kako je EHF Marketing ponovno RK Podravka Vegetu istaknuo kao dobar primjer u organizaciji europskih utakmica. Posebno su naglasili kvalitetu u području promocije, izrade materijala, ali i poštivanja neobaveznih, ali poželjnih formalnosti poput konferencija za medije uoči i nakon utakmica, izjava koje se pravovremeno dostavljaju EHF-u, kao i kvalitetnih fotografija koje doprinose još boljoj komunikaciji klubova s EHF-om, ali i EHF-a prema svojim javnostima”, priopćili su iz koprivničkog trofejnog kluba.

Herning-Ikast Håndbold je ženski rukometni klub sa sjedištem u Ikastu u regiji Središnji Jutland, a koji se u svojoj nacionalnoj Prvoj ligi Damehåndboldligaen natječe od 1991. godine. U toj ligi trenutno prvo mjesto drži Odense s 40 bodova, dok je Ikast na 5. mjestu s 28. S obzirom da su Kokice u ovoj grupnoj fazi čak dvije utakmice igrali s danskim Nykobingom koji u toj ligi drži 2. mjesto, evo i njihovih međusobnih ogleda u prošloj godini:

11. veljače, 2018.

Nykobing 21

Herning Ikast 21

14. veljače, 2018.

Nykobing 26

Herning Ikast 19

10. ožujak, 2018.

Herning Ikast 24

Nykobing 20

17. rujan, 2018.

Herning Ikast 15

Nykobing 18

6. studeni, 2018.

Nykobing Falster 30

Herning Ikast 25

Trener Podravke Zlatko Saračević svjestan je koliko je zahtjevan danski protvnik.

– Jako težak protivnik i sigurno će biti spektakl. To je ekipa koja zadnje četiri godine igra Ligu prvaka, a zadnje dvije godine Lige prvaka je došla do četvrtfinala i oba puta ispala od Vardara, i to na knap. Izuzetno težak protivnik, ali bez obzira na to, mislim da imamo šansu, ali moramo biti na maksimumu naših mogućnosti ako mislimo to proći – kazao je on, naglasivši kako je u ovom trenutku ekipa okrenuta prvenstvenim utakmicama u ovom tjednu nakon čega slijedi kratak odmor i mini-pripreme uoči četvrtfinala u sklopu kojih će se odigrati još dvije prvenstvene utakmice.

Ne propustite: