10. TEDx konferencija u Knjižnici ‘Fran Galović’ u znaku žena

Za konferenciju je bilo dostupno 100 besplatnih ulaznica i sve su se 'razgrabile' već prvi dan što potvrđuje potrebu za adekvatnim, većim prostorom knjižnice.

Foto: knjiznica-koprivnica.hr

Na Stručno-znanstvenom odjelu koprivničke Knjižnice i čitaonice ”Fran Galović” u subotu 12. studenoga održana je 10. konferencija TEDxKoprivnicaLibrary. Za konferenciju je bilo dostupno 100 besplatnih ulaznica i sve su se ‘razgrabile’ već prvi dan.

Na subotnjoj, TEDWomen, konferenciji predstavilo se sedam uspješnih žena i jedan muškarac. Konferencija je naglasak stavila na žene i djevojke koje svojim radom i kvalitetnim projektima pridonose promjenama nabolje.

Profesorica matematike, urednica i članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje Lidija Kralj okupljenima je objasnila što znači razmišljati poput računala. Docentica i voditeljica Laboratorija za energetsku učinkovitost na zagrebačkom FSB-u Tea Žakula pričala je o izgradnji energetski učinkovitih zgrada. Andreja Salajec i Maša Zamljačanec, osnivačice koprivničke udruge Mamuze opisale su kako su počele surađivati te kako se u Koprivnici realiziraju značajni projekti koji je čine ”gradom po mjeri čovjeka”.

Andrea Kaštelan, Arijana Lekić-Fridrih i Marin Leo Janković predstavili su svoj multimedijalni projekt koji prenosi priče i iskustva djevojčica, djevojaka i žena o tome što znači biti žena u Hrvatskoj 2016. godine. Vlasnica izdavačke Irena Orlović opisala je najnovije spoznaje neuroznanosti o razvoju dječjeg mozga.

TEDX konferencije samo su jedan u nizu evenata koje organiziraju u Gradskoj knjižnici, a veliki interes za sve evenate – od pričaonica, konferencija, predavanja, seminara… – potvrđuje potrebu za adekvatnim, većim prostorom knjižnice.

Ne propustite: