130 godina rada i postojanja Obrtničke škole Koprivnica

Obrtnička škola Koprivnica proslavila je 130. obljetnicu rada i postojanja. U povodu značajne obljetnice, u dvorani Domoljub održana je svečana akademija škole.

Obrtnička škola Koprivnica obilježila je 130 godina rada i postojanja // Foto: kckzz.hr

Obrtnička škola Koprivnica proslavila je 130. obljetnicu rada i postojanja. U povodu značajne obljetnice, u dvorani Domoljub održana je svečana akademija škole.

Ravnatelj Obrtničke škole Ratko Ljubić // Foto: kckzz.hr

– Uz rad, trud i zalaganje brojnih obrta, ustanova i institucija, Obrtnička škola stvorila je mnoge priznate obrtnike u našem kraju. Škola je dva puta dobila nagradu Šegrt Hlapić, osvojili smo i nagradu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Škola – prijatelj zajednice, nagradu Ponos Hrvatske, nagradu za osnivanje Humanitarne udruge Šegrtsko srce, plakete Grada Koprivnice kao i zahvalnice Koprivničko-križevačke županije – istaknuo je ravnatelj škole Ratko Ljubić.

Važna uloga u razvoju obrtništva Podravine

Župan Darko Koren // Foto: kckzz.hr

Koprivnička Obrtnička škola uspješna i u provedbi EU projekata u sklopu kojih je 70-ak učenika škole odradilo praktičnu nastavu. Nositelji su Erasmus + programa i povelje Erasmus + ambasadora u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, a od ove godine osnovana je i učenička zadruga Zlatne ruke.

– Obrtnička škola Koprivnica kroz povijest je imala značajnu ulogu u obrazovanju mladih, ali isto tako i u razvoju obrtništva što je izuzetno važno. Nagrade koje je škola dobivala u nazad nekoliko godina dokaz su da se radi o jednoj izuzetno organiziranoj ustanovi koja u vrlo snažnoj konkurenciji predstavlja ishodište hrvatskog obrtničkog obrazovanja – rekao je župan Darko Koren te dodao kako Obrtnička škola daje značajan doprinos na području cijele županije jer djeluje u sinergiji s gospodarstvom i obrtništvom. Školi i djelatnicima poželio je da i dalje budu ustrajni na svom uspješnom putu.

Učenici Obrtničke škole pobrinuli su se za zabavni dio programa // Foto: kckzz.hr

Čestitke u povodu 130. obljetnice rada Obrtnička škola dobila je i od načelnice Sektora za zajedničke poslove i programe iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Zagreb Vere Šutalo te zamjenice gradonačelnika Grada Koprivnice Melite Samoborec.

Za kulturno umjetnički dio programa pobrinuli su se učenici Obrtničke škole Koprivnica.

Ne propustite: