23. DANI TRAVNJAKA Proglašeni su najbolji poljoprivredni proizvođači

Priznanja i nagrade sponzora uručili su im župan Darko Koren i zamjenik župana ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora Darko Sobota, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, Ivica Vranić iz Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu te državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

U sklopu svečanog otvorenja manifestacije 23. Dani travnjaka Koprivničko-križevačke županije proglašeni su najbolji proizvođači kravljeg i kozjeg mlijeka i najperspektivniji mladi proizvođač mesa i mlijeka s područja Županije, kao i po prvi puta najbolji proizvođači silaže.

Priznanja i nagrade sponzora uručili su im župan Darko Koren i zamjenik župana ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora Darko Sobota, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, Ivica Vranić iz Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu te državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak.

Najperspektivnijim mladim poljoprivrednim proizvođačem s područja Županije proglašen je 25-godišnjak, Dean Bačani iz Rumenjaka u Općini Sveti Petar Čvrstec. Bačani je stručni prvostupnik inženjer poljoprivrede Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, trenutno studira u Sloveniji na poljoprivrednom fakultetu u Mariboru, smjer stočarstvo, a do kraja godine planira završiti studij i steći titulu magistra agronomije.

Najboljim proizvođačem kravljeg mlijeka proglašen je Damir Markešić iz Hudovljana koji proizvodi 528.210 kilograma mlijeka, drugo je mjesto osvojio Ivica Mikulinjak iz Vojvodinca koji proizvodi 479.352 kilograma mlijeka, a treće je mjesto zauzeo Antonio Panić iz Koprivnice koji proizvodi 474.663 kilograma mlijeka.

U kategoriji najboljih proizvođača kozjeg mlijeka, prvo je mjesto zauzeo Davor Korošec iz Đelekovca koji proizvodi 75.746 kilograma mlijeka, druga je Suzana Oblaković iz Međa koja proizvodi 64.997 kilograma mlijeka, a treći je Dubravko Vajdić iz Križevaca s proizvodnjom od 42.318 kilograma kozjeg mlijeka.

U standardnoj laktaciji od 305 dana najveću proizvodnju mlijeka na području Koprivničko-križevačke županije ostvarili su uzgajivači Ivan Imbrišić s kravom Dega, simentalske pasmine, s proizvodnjom od 12.183 kg mlijeka s 4,2 % mliječne masti i 3,3 % bjelančevina za što je osvojio prvo mjesto te drugo mjesto Zlatko Panić s kravom Asi, holstein pasmine, s proizvodnjom od 16.201 kg mlijeka s 3.9 % mliječne masti i 3,2 % bjelančevina.

Na temelju provedene kemijske analize, fermentacijskih parametara, sadržaja minerala i provedenih mikrotoksikoloških ispitivanja silaže u laboratoriju u Križevačkoj Poljanki odabrani su i najbolji proizvođači silaže.

Prvo mjesto je zauzeo Franjo Fuček s 96 bodova, drugo mjesto Milan Runjić s 93 boda te Miroslav Hubzin s 93 boda, a treće mjesto je zauzeo Slobodan Grubačević s 92 boda.

Poklon pakete za sve nagrađene osigurali su Koprivničko – križevačka županija te tvrtke Podravka i Sano, stoji na internetskim stranicama Koprivničko-križevačke županije, gdje možete pogledati i ostale fotografije dobitnika priznanja.

Ne propustite: