27. JESENSKI BJELOVARSKI SAJAM Ovog vikenda očekuje nas više od 500 izlagača iz 11 zemalja

Na zajedničkom izlagačkom prostoru u paviljonu 8 svoje proizvode predstavlja 15 izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

U Gudovcu je jučer, u petak, otvoren 27. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam, na kojemu tradicionalno sudjeluju i izlagači s područja Koprivničko-križevačke županije. Oni će uz ostale izlagača kroz tri dana trajanja sajma prezentirati svoje proizvode i usluge.

Sajam je svečano otvorila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, a tom je prilikom naglasila kako je poljoprivredna proizvodnja u Hrvatskoj u porastu te najavila pojednostavljenje prijave za Europske fondove.

Zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić također je prisustvovao otvorenju Sajma, a uz njega i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs, gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak i brojni drugi uzvanici.

Na zajedničkom izlagačkom prostoru u paviljonu 8 svoje proizvode predstavlja 15 izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije iz sektora poljoprivrede, stočarstva, gospodarstva i obrtništva, a kao i prijašnjih godina, Županija financira predstavljanje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i poduzetnika, kako bi im tako pomogla u promociji i stvaranju novih poslovnih kontakata.

Sajam je ove godine privukao više od 500 izlagača iz 11 zemalja, a središnji događaj na sajmu je stočarska izložba koja je okupila više od 200 izlagača s 524 grla. Što se tiče izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije u unutarnjem prostoru sajma predstavljaju se OPG Mazuh, OPG Platužić, OPG Ježić, OPG Kranjec, domaća radinost Emina Baričević, nova domaća radinost Zlatko Štrfiček, HORVERK obrt za trgovinu, usluge i poljoprivredu te Visoko gospodarsko učilište u Križevcima.

Na vanjskom izlagačkom prostoru posjetiteljima svoje proizvode i usluge predstavljaju obrt za izradu suvenira PEMAKO, krojački obrt FUGGY, obrt VIŠAK KOVINOOBRADA, obrt za uzgoj kućnih ljubimaca ZOO CENTAR PIRANA, obrt za trgovinu LORD 2, te obrt za izrada šešira i kapa Božice Posarić.

Ne propustite: