AJMO NA EURO Hrvatska protiv Slovačke odlučuje sama o svojoj sudbini

Vjerujem da ćemo odigrati veliku utakmicu i da će nas publika nositi do željenog rezultata", naglasio je kapetan Luka Modrić.

Foto: HNS

U dosadašnjih sedam nastupa u kvalifikacijskoj Skupini E za odlazak na Europsko prvenstvo Vatreni su upisali četiri pobjede, dva neriješena rezultata i jedan poraz.

U zadnjoj utakmici, na Rujevici protiv Slovačke, Hrvatskoj treba još samo jedan bod za plasman na Euro.

Hrvatska je, naime, vodeća u skupini s dva boda ispred Mađarske te četiri boda ispred Slovačke, koja ima i utakmicu manje.

Šansu za plasman na Europsko prvenstvo ima i Wales, s osam osvojenih bodova u šest utakmica.

Hrvatska je u rujanskoj utakmici u Slovačkoj slavila s uvjerljivih 4:0 i svi se nadaju da će ponovno uspjeti biti bolja.

“Svaka je utakmica priča za sebe. Možemo izvući mnogo pozitivnih stvari iz te utakmice, gledali smo je u pripremi ovog susreta. Mi ne znamo igrati na rezultat i braniti se, mi se želimo nadigravati, napadačkim pristupom. Vjerujem da ćemo odigrati veliku utakmicu i da će nas publika nositi do željenog rezultata”, naglasio je kapetan Luka Modrić.

Zbog žutih kartona, pravo nastupa protiv Slovačke nema prvi stoperski par, Domagoj Vida i Dejan Lovren, dok zbog ozljeda sraz u Rijeci moraju propustiti Ivan Rakitić, Andrej Kramarić i Matej Mitrović.

Utakmica Hrvatske i Slovačke počinje večeras u 20.45 sati, a pravdu će dijeliti sudačka trojka iz Francuske na čelu s Clementom Turpinom. U ranijem se terminu sastaju Azerbajdžan i Wales, dok u zadnjem kolu, 19. studenoga, igraju Wales – Mađarska i Slovačka – Azerbajdžan.

Kvalifikacije za EP, Skupina E:
1. Hrvatska 14 (7)
2. Mađarska 12 (7)
3. Slovačka 10 (6)
4. Wales 8 (6)
5. Azerbajdžan 1 (6)

Ne propustite: