AK KOPRIVNICA U bogatom vikendu koprivnički atletičari pokorili Ludbreg

Jan Tisaj zauzeo je prvo mjesto u učeničkim utrkama za dječake petih i šestih razreda, a odmah iza njega smjestili su se Mateo Šegović i Sven Džendžo. U istoj kategoriji, ali kod djevojčica, pobjeda je također otišla u Koprivnicu.

Koprivnička ekipa u Ludbregu // Foto: AK Koprivnica
Koprivnička ekipa u Ludbregu // Foto: AK Koprivnica

Atletski klub Koprivnica sa svojim je natjecateljima prošlog vikenda nastupio na tradicionalnoj utrci Centrum Mundi, koja se održava povodom proslave Grada Ludbrega. Trčale su se utrke na 1400, 2500 i 10.000 metara, a Koprivničanci su se kući vratili s pregršt odličja.

Jan Tisaj zauzeo je prvo mjesto u učeničkim utrkama za dječake petih i šestih razreda, a odmah iza njega smjestili su se Mateo Šegović i Sven Džendžo, no pratili su ih još i Luka Jug, Ivan Bebek, Petar Cenko i Jakov Jurić.

U istoj kategoriji, ali kod djevojčica, pobjeda je također otišla u Koprivnicu. Najbolja je bila Tara Rušak, drugo mjesto pripalo je Josipi Mikulec, dok je treća bila Katja Ljubić, a nastupila je još i Barbara Džendžo.

U konkurenciji dječaka sedmih i osmih razreda nastupio je samo Leopold Jurić, no i on se okitio zlatom.

Najviše predstavnika Koprivničanci su imali u utrci na 2500 metara, a najboljim se pokazao Luka Šostarić, uzevši prvo mjesto apsolutno i u svojoj M19 kategoriji, u kojoj je četvrti bio Jurić, kao i peti apsolutno.

Božidar Šegović apsolutno je u istoj utrci završio na 15. mjestu, ali i prvom u konkurenciji M50, dok je odmah iza njega u ukupnom poretku bila Sonja Rušak, ostvarivši ujedno i treći najbolji plasman u kategoriji Ž40.

Zvonko Vrhovski i Zvonimir Prosenjak nastupili su na najdužoj dionici, 10.000 metara. Vrhovski je bio deveti ukupno i prvi u kategoriji M50, dok je Prosenjak ukupno bio deseti te četvrti u kategoriji M40.

Istu dionicu istrčale su i polaznice Škole trčanja Dijana Radotović i Martina Lauš-Lozo. Radotović je bila 12. ukupno i šesta u konkurenciji Ž30, dok je u istim kategorijama Lauš-Lozo uzela 15., odnosno sedmo mjesto.

Spomenimo i kako je Ester Rac, također polaznici Škole trčanja, nastupila na drugom Zagrebačkom proljetnom polumaratonu i to na utrci od pet kilometara, zauzevši peto mjesto u kategoriji Ž35.

Marko Gregurec, Albert Rušak i Ivan Mikulić nastupili su u Puli na Zimskom prvenstvu Hrvatske u trčanju na stazi. U utrci na 800 metara Gregurec je bio sedmi, Rušak deveti, a Mikulić 11.

Ne propustite: