Srijeda, 26. siječnja 2022.

Akcija ‘Mir i dobro’ u Podravini i Prigorju: pucanja je bilo, ali ne u prevelikoj mjeri

Zabilježena su tri kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja i uporabe oružja i eksplozivnih sredstava. Za dva počinjena prekršaja nedozvoljene uporabe pirotehničkih sredstva prijavljene su dvije osobe

Preporučujemo

U provedbi akcije “Mir i dobro” Policijska uprava koprivničko-križevačka u dosadašnjem dijelu provedbe, od 15. do 26. prosinca, na svom području djelovanja provela je niz aktivnosti preventivnog djelovanja u svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana.

U tom razdoblju zabilježena su tri kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja i uporabe oružja i eksplozivnih sredstava. Za dva počinjena prekršaja nedozvoljene uporabe pirotehničkih sredstva prijavljene su dvije osobe.

Koprivničko-križevački policajci oduzeli su tri komada oružja, 27 komada streljiva i 30 komada pirotehničkih sredstava.

“Zabilježeno je jedno propucavanje vatrenim oružjem u stambenom objektu, dok nisu zabilježena ozljeđivanja niti druge posljedice uporabe pirotehničkih i drugih eksplozivnih ubojitih sredstava”, istaknuli su iz koprivničko-križevačke policije.

Inače, “Mir i dobro” naziv je preventivne akcije koju Ministarstvo unutarnjih poslova već tradicionalno organizira kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru, a povećala se opća sigurnost građana te postigla zadovoljavajuća razina javnog reda i mira.

Iz policije pozivaju građane na suradnju u provedbi akcije “Mir i dobro” te na primjereno ponašanje i doprinos svakog pojedinca dostojnoj proslavi božićnih i novogodišnjih blagdana.

Pirotehnička sredstva kategorije F2 i F3, osim petardi i redenika iz kategorije F3 čija je prodaja građanima zabranjena, mogu se prodavati od 15. prosinca do 1. siječnja građanima starijim od 18 godina.

Uporaba navedenih pirotehničkih sredstava dozvoljena je građanima starijim od 18 godina u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja.

Pirotehnička sredstva kategorije F2, F3, T1 i P1 nije dozvoljeno koristiti u zatvorenim prostorima i na prostoru gdje se okuplja veći broj građana.

Građanima nije dozvoljena nabava niti uporaba petardi i redenika iz kategorije F3, kao ni uporaba pirotehničkih sredstava iz kategorije F4, P1, P2, T1 i T2 za osobne potrebe.

- Advertisement -

Najnovije objave