‘AKCIJA PROSTITUCIJA’ Uhićen svodnik za kojeg je ‘radilo’ čak osam žena

'Biznis' se odvijao u iznajmljenom stanu...

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

Zagrebački policajci u suradnji i koordinaciji Ministarstva unutarnjih poslova, ravnateljstva policije, PNUSKOK-a i Općinskog državnog odvjetništva proveli su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje osam kaznenih djela prostitucije na štetu više ženskih osoba (23, 27, 30, 43, 23, 24, 33 i 33 godina).

Naime, sumnja se da je prema unaprijed stvorenoj namjeri da za sebe i drugoga pribavi nepripadnu imovinsku ili drugu korist tijekom travnja i početkom svibnja ove godine mamio, vrbovao i poticao oštećene ženske osobe da, radi stjecanja materijalne koristi, pružaju spolne usluge uz novčanu naknadu.

S tim je ciljem i namjerom putem sredstava javnog informiranja oglašavao oglase u kojima je, pod krinkom obične, ručne, ali i erotske masaže, tražio ženske osobe koje bi pružale navedene usluge.

Potom, u osobnom kontaktu sa zainteresiranim ženskim osobama, dogovarao je uvjete pod kojima će pružati uslugu i način zarade.

Nadalje, putem sredstava javnog informiranja objavio je veći broj oglasa u kojima je, također pod krinkom masaže i erotske masaže, nudio usluge masaže i erotske masaže iliti spolne usluge.

U stanu u Zagrebu, na području Trešnjevke, koji je prethodno unajmio upravo za potrebe pružanja spolnih usluga, oštećene osobe su telefonski stupale u kontakt sa zainteresiranim muškarcima te se predstavljale lažnim imenima i s njima dogovarale vrijeme, vrstu i cijenu usluge koju su uvijek pružale u tom iznajmljenom stanu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnesena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Ne propustite: