AKTIVAN VIKEND Članovi HK Ludbreg sudjelovali na međunarodnim natjecanjima

Sudjelovali su na međunarodnom turniru u hrvanju grčko-rimskim načinom koji je održan u Murskoj Soboti u Sloveniji, za mlađe uzrasne kategorije.

Foto: HK Ludbreg

Proteklog vikenda za članove HK Ludbreg nije bilo odmora. Sudjelovali su na međunarodnom turniru u hrvanju grčko-rimskim načinom koji je održan u Murskoj Soboti u Sloveniji, za mlađe uzrasne kategorije.

Nastupili su natjecatelji iz 20 klubova iz 10 različitih država, konkurenciju su dodatno zaoštrili hrvači iz Rumunjske, Bugarske, Moldavije i Ukrajine. Ludbreški klub nastupio je s ukupno pet hrvača, a najviše je uspjeha imao Florijan Varović koji je opet pokazao vrlo dobro hrvanje te u jakoj konkurenciji uzeo broncu.

Dobre nastupe upisali su i Donat Ledenko i Noa Čanaki, no ždrijeb ih nije osobito mazio, tako da su obojica upisali po dva poraza, ali pristup je bio vrlo dobar.

Kako u njegovoj uzrasnoj skupini nije bilo njegove kategorije, Ivan Bačani nastupio je u starijoj dobnoj grupi, gdje je došao do petog mjesta.

Ludbrežani su imali i predstavnika u juniorskoj konkurenciji, Davida Čurilu. Iako David ne trenira redovito zbog poslovnih obaveza, uspio je doći do brončane medalje, s jednom pobjedom i dva poraza, a velika je podrška bio i mlađim dečkima te pomoć treneru Ignacu Horvatu.

Na drugoj strani Europe, u Berlinu, naše ludbreške hrvačice, Sandra Besek i Iva Gerić, nastupile su na jakom ženskom hrvačkom turniru, u sastavu hrvatske reprezentacije.

Sandra ulazi polako u kadetsku konkurenciju i ovo joj je jedan od prvih nastupa u tom uzrastu, na tako visokom nivou. U prvom kolu ždrijeb joj je dodijelio vrlo dobru njemačku predstavnicu, koja je ovaj put bila previsoka prepreka za nju. Pružila je solidan otpor, ali do pobjede nije mogla, a kako njena protivnica nije uspjela doći do finala, te “povući” Sandru u repasaž, Sandra je tu završila svoj nastup. U njenoj je kategoriji bilo 37 natjecateljica.

Slično kao Sandra u kadetkinjama, Iva započinje svoje nastupe u juniorskoj konkurenciji i može se reći da je prvi ispit uspješno položila. S tri pobjede i jednim porazom osvojila je brončanu medalju. Put do nje bio je sve samo ne lagan, no to je bilo i očekivano, s obzirom na konkurenciju i prelazak u stariji uzrast. Iva je prvo pobijedila staru poznanicu iz Poljske, tijesnim rezultatom 2:1 u pravoj rovovskoj bitci.

U sljedećem kolu protiv Norveške reprezentativke, Iva je pokušavala i napadala, ali iskusna protivnica kažnjavala je svaku i najmanju pogrešku te na kraju i uvjerljivo pobijedila, iako je dojam koji je Iva ostavila bio vrlo dobar. Norvežanka ušla u finale, a na kraju i uvjerljivo osvojila turnir, te tako omogućila Ivi borbu za broncu kroz repasaž. Iva je priliku iskoristila pa pobjedama, prvo protiv Švicarke 3:1 i na kraju protiv Ukrajinke 6:2, zasluženo došla do svoje prve medalje na ovom prestižnom turniru.

Izvor i foto: HK Ludbreg

Ne propustite: