AKTIVAN VIKEND Đurđevac je domaćin 12. Nacionalnog susreta udomiteljskih obitelji Hrvatske

Sudionici ovog susreta obići će Muzej Grada Đurđevca, Hrvatsku Saharu, a za najmlađe su organizirane i sportske igre uz animatore.

Ilustracija // Foto: Grad Đurđevac

Đurđevac je ovog vikenda domaćin 12. Nacionalnog susreta udomiteljskih obitelji Hrvatske koji će se održati u subotu, u utvrdi Stari grad, a raznolik program počinje od već od 10 sati.

Nacionalni susret udomiteljskih obitelji organizira Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece- udomitelji za djecu u sklopu programa Poticajno okruženje za razvoj udomiteljstva koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, uz podršku Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj te Grada Đurđevca i Koprivničko-križevačke županije.

Tema ovogodišnjeg susreta je Moj put kroz udomiteljstvo, gdje će mladi u udomiteljstvu pred izlaskom iz sustava socijalne skrbi udomiteljima i ostalim posjetiteljima uputiti poruke o tome što za njih udomiteljstvo znači te kako udomiteljstvo izgleda iz njihove perspektive.

Sudionici ovog susreta obići će Muzej Grada Đurđevca, Hrvatsku Saharu, a za najmlađe su organizirane i sportske igre uz animatore.

Cilj Nacionalnog susreta je zajedničko druženje udomiteljskih obitelji Hrvatske, razmjena iskustava te sklapanje poznanstva u svrhu razvoja kvalitetnijeg udomiteljstva.

Osim Grada Đurđevca i Turističke zajednice grada Đurđevca te brojnih donatora i sponzora koji su pomogli u organizaciji ovog događanja veliku zaslugu ima i đurđevačka Udruga udomitelja za djecu Osmijeh, njezini članovi, ali i predsjednica Udruge Dubravka Čordašev koja je od ove godine i predsjednica Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Ne propustite: