AKTIVNO LJETO Pogledajte što nas idući tjedan očekuje u Knjižnici i čitaonici ‘Fran Galović’ Koprivnica

Svake se srijede održava edukativni program "Digitalni laboratorij" od 13 sati.

Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica // Foto: Teo Vukšan
Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica // Foto: Teo Vukšan

Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica stalno se trudi svojim članovima omogućiti zanimljiv sadržaj i aktivnosti.

Stoga nas u tjednu koji je pred nama očekuje raznolik sadržaj.

Ponedjeljak, 1. srpanj
– u 20.30 sati održava se ljetno izdanje TEDxKoprivnicaLibraryja u dvorištu Kina i Knjižnice. Uz kokice i osvježenje gledaju se snimke TED govora na temu “Svemir” – dođite i otkrijte ima li života u svemiru ili kako Mars može biti izvor života.

Srijeda, 3. srpanj
– u 10 sati održat će se kreativna radionica “Zatvori oči i pogledaj u zvijezde” u suradnji s Udrugom slijepih Koprivničko-križevačke županije. Uz zatvorene oči povezima djeca će moći isprobati igrati društvene igre na drugačiji način – onako kako se igraju slijepa djeca – memory, zvučni pikado, čovječe ne ljuti se i mnoge druge.

Tijekom cijelog ljeta odvija se program poticanja čitanja – Olimpijada čitanja 2019., u kojoj prvi puta sudjeluju učenici svih trećih razreda koprivničkih osnovnih škola. Očekuje se sudjelovanje više od 200 učenika, a knjižničarke su za njih pripremile 55 romana za čitanje, pretežito zabavnog sadržaja.

Najbolji razred s najviše pročitanih naslova bit će nagrađen na završnoj svečanosti koji će se održati početkom nove školske godine. Cilj je poticanje čitanja u slobodno vrijeme, čitanje iz užitka, razvijanje timskog rada kao i stjecanje navike dolaska u Knjižnicu. Olimpijada čitanja traje od 17. lipnja do 31. kolovoza.

Svake se srijede održava edukativni program “Digitalni laboratorij” od 13 sati. Program vode knjižničarke Dječjeg odjela. Micro: bitovi i BOSON setovi koji se koriste tijekom programa mogu se posuditi za korištenje kod kuće.

Četvrtkom i petkom od 15 do 17 sati te subotom od 11 do 13 sati djeca se mogu zabaviti uz Play Station 4 u Dječjem odjelu.

Od 1. do 10. srpnja u izlozima Knjižnice mogu se vidjeti sljedeće izložbe:
Koprivnički dani kulturne baštine i folklorni festival “Iz bakine škrinje” – izložba plakata u suradnji s Folklornim ansamblom Koprivnica
Malo mistike iz UDK 13
Ljetna žega – preporuka romana za mlade

Ne propustite:

1 komentar