APEL NA ĐURĐEVČANE Evo što su zamolili iz Grada

Vrijeme intenzivnih radova u polju i vinogradima može dovesti do štetnih posljedica za novi asfalt na Đurđevačkom području.

Foto: Grad Đurđevac

Vrijeme intenzivnih radova u polju i vinogradima može dovesti do štetnih posljedica za novi asfalt na Đurđevačkom području. Zbog toga su iz Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Grada Đurđevca, apelirali na građane da nove ceste koriste savjesno.

Zbog širine poljoprivrednih strojeva i otežanog mimoilaženja s drugim vozilima, a uslijed velike težine istih dolazi do nastanka oštećenja novouređenih bankina i rubova kolnika. Problem nastaje također nastaje kod većih oborina kad voda ošteti bankine koje se dodatno oštećuju teškim strojevima koji silaze s kolnika.

“Iako se vozači traktora i radnih strojeva u pravilu sklanjaju kod mimoilaženja s drugim vozilima mole se svi korisnici koji prolaze po asfaltiranim nerazvrstanim cestama da se mimoilaze tako da lakša osobna vozila daju prednost prolaska velikim poljoprivrednim strojevima kako bi se spriječio nastanak oštećenja na kolniku i bankinama”, apeliraju na građane iz Grada, a stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Ne propustite: