ARBOR MUNDI Uz stručno vodstvo pogledajte umjetnost od drveta

Posjetitelje će kroz izložbu voditi kustosi Muzeja grada Koprivnice.

Ilustracija // Foto: Pixabay.com
Ilustracija // Foto: Pixabay.com

Izložbu ARBOR MUNDI: Drvo iz fundusa muzejskih zbirki, ovog četvrtka, petka i subote u Galeriji Koprivnica možete pogledati uz stručno vodstvo.

Posjetitelje će kroz izložbu voditi kustosi Muzeja grada Koprivnice, uz sljedeći raspored:

Četvrtak, 5. rujna – 12 i 17 sati
Petak, 6. rujna – 12 i 17 sati
Subota, 7. rujna – 11 sati

ARBOR MUNDI: Drvo iz fundusa muzejskih zbirki, studijska je izložba svih kustosa koprivničkog muzeja o ovom često i na razne načine korištenom materijalu. Izložba donosi različite predmete koji pričaju priču o upotrebi drveta i čovjekovom odnosu s drvetom.

Obuhvaća predodžbe o stablima i drveću, vjerovanja kroz različite religijske sustave te brojne uporabne predmete, umjetničke ili svakodnevne, koji su ukrašeni ili jednostavno oblikovani na tragu prirodnog oblika i potencijala drveta.

U Galeriji Koprivnica predstavljeni su arheološki i povijesni uporabni i ukrasni predmeti, tradicijsko oblikovanje drvenih predmeta i folklorni likovni izraz, predmeti koji govore o korištenju drveta u gradnji kroz povijest, kipari(ce) kojima će upravo drvo biti najčešće korišteni materijal iz kojeg će oblikovati vlastiti doživljaj svakodnevice, stoji na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Ne propustite: