Asistent sa Sveučilišta Sjever vršitelj dužnosti ravnatelja HRT-a

Dolazi na rukovodeće mjesto umjesto Koprivničanca Siniše Kovačića, a prisjetimo se, ni jedan od prijašnja tri šefa HRT-a nije odradio mandat do kraja.

Blago Markota // Foto: hrt.hr
Blago Markota // Foto: hrt.hr

Hrvatski sabor imenovao je Blagu Markotu za vršitelja dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT). Dolazi na rukovodeće mjesto umjesto Koprivničanca Siniše Kovačića, a prisjetimo se, ni jedan od prijašnja tri šefa HRT-a nije odradio mandat do kraja.

Blago Markota na HRT-u je od 1999. godine, a bio je rukovoditelj Arhiva i programskog gradiva. Prije nego što je postao šef Arhiva HRT-a u lipnju 2013. godine, Markota je unazad 15 godina bio projektni menadžer u Logistici, savjetnik glavnog ravnatelja, ravnatelj HTV-a te šef HRT-ova ugaslog Orfeja, šef marketinga HRT-a i financijski analitičar. Član je više radnih skupina Ministarstva kulture za arhivistiku i digitalizaciju kulturne baštine te asistent za medijski menadžment na Sveučilištu Sjever u Koprivnici.

Iako je Sabor  bio poluprazan, prisutni su zagrijali situaciju komentirajući ne toliku samu odluku oko koje su glasali, već dobru staru boljku HRT-a – kvalitetu. „HRT sudjeluje u trovanju mlade generacije koja nema iskustva i spoznajnog aparata da može poimati agresivnost i površnost koju se nudi“ rekao je Ivan Lovrinović. Goran Dodig dodao je da  „Svaku večer izbor programa, izbor ljudi koji su na programu je katastrofa. To jako utječe na opću populaciju, pogotovo mlade ljude“.

Prijedlog da Markota bude šef HRT-a podržala je većina, a hoće li nakon završetka natječaja za glavnog ravnatelja HRT-a, koji će biti raspisan do sredine prosinca, Markota to i postati, sazant ćemo nakon saborske stanke u siječnju.

Ne propustite: