Subota, 4. prosinca 2021.

Autom udario 73-godišnjakinju na pješačkom prijelazu dok je na semaforu bilo zeleno

U prometnoj nesreći 73-godišnja pješakinja je teško ozlijeđena, a liječnička pomoć joj je pružena u KBC Sestre milosrdnice

Preporučujemo

U ponedjeljak, 11. listopada, oko 15.45 sati, 55-godišnjak upravljao je osobnim automobilom marke Chevrolet zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Selske ceste u smjeru juga.

Dolaskom do raskrižja Ulica Blaža Trogiranina i Knežija, na kojem je promet upravljan semaforima, koji su radili automatski i ispravno, zaustavio se pred navedenim raskrižjem kao prvo vozilo zbog crvenog svjetla na semaforu za svoj smjer kretanja, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Kada se na semaforu upalilo zeleno svjetlo za njegov smjer kretanja, krenuo je i nastavio vožnju te ušao u raskrižje, gdje je, u namjeri da se polukružno okrene, skrenuo lijevo u smjeru sjeveroistoka preko obilježenog pješačkog prijelaza prema desnoj prometnoj traci zapadnog kolnika Selske ceste, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu, ne vodeći pri tom računa o položaju, smjeru i brzini kretanja svojeg vozila te o položaju i smjeru kretanja pješaka.

Tom prilikom, u skretanju, prednjim dijelom vozila naletio je na 73-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik Selske ceste u smjeru zapada, krećući se po obilježenom pješačkom prijelazu za vrijeme dok joj je na semaforu za pješake bilo upaljeno zeleno svjetlo, a na koji je stupila s nogostupa s istočne strane kolnika, dolazeći vozaču automobila s njegove desne strane.

Kako je izvijestila PU zagrebačka, u prometnoj nesreći teško je ozlijeđena pješakinja, a liječnička pomoć joj je pružena u KBC Sestre milosrdnice.

Najnovije objave