BESPLATNA EDUKACIJA U Velikom Bukovcu poljoprivrednici dobili izuzetno korisne informacije

Predavanja su održale Mara Bogović, Zrinka Večerić, Zita Ciler i Valerija Pokos, predstavnice Ministarstva poljoprivrede iz Varaždina i Ludbrega.

Ilustracija // Foto: pixabay.com

Kako prenosi Aktualno.hr, Općina Veliki Bukovec u društvenom domu u Dubovici u ponedjeljak je bila domaćin besplatne edukacije i informiranja poljoprivrednika.

Djelatnici Ministarstva poljoprivrede zainteresiranim poljoprivrednicima s ludbreškog područja prenijeli su informacije o Pravilniku o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2019. godinu te sustavu redovitih pregleda uređaja za primjenu pesticida.

Svake godine Agencija za plaćanje objavljuje novi pravilnik, sve propise koji se odnose na poljoprivrednu proizvodnju, izmjene i dopune dosadašnjih pravilnika, kojih se poljoprivrednici moraju pridržavati.

Franjo Vrbanić, načelnik Općine Veliki Bukovec, istaknuo je da mu je drago što su među sudionicima edukacije poljoprivrednika o mjerama ruralnog razvoja, u kraju koji je okrenut poljoprivredi, a posebno cvjećarstvu.

– Uz industriju, naše se stanovništvo pretežito bavi poljoprivrednom proizvodnjom i moramo ih informirati, kako bi dobro znali koja su im prava, ali i obveze. Ovakva predavanja koriste i njima, ali i ljudima koji to rade u Ministarstvu poljoprivrede, u bivšoj Savjetodavnoj službi, da se povežu s poljoprivrednicima na terenu oko papirologije, jer sva prava koja se ostvaruju preko toga podliježu i inspekcijskim nadzorima. Bolje je da se ljudi informiraju prije i naprave sve što treba, nego da kasnije plaćaju penale ili ne daj Bože kazne. Ovo je jako dobra inicijativa kako bi se što više poljoprivrednika informiralo – rekao je načelnik Vrbanić.

Predavanja su održale Mara Bogović, Zrinka Večerić, Zita Ciler i Valerija Pokos, predstavnice Ministarstva poljoprivrede iz Varaždina i Ludbrega.

 

Ne propustite: