BESPLATNE RADNE BILJEŽNICE Evo tko će ih dobiti

Ovim potezom želi se podići kvaliteta života roditelja u Koprivnici, ali i naglasiti važnost obrazovanja tako da Grad Koprivnica sudjeluje u financiranju radnih bilježnica.

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

Gradsko vijeće Grada Koprivnice na sjednici održanoj u četvrtak, jednoglasno je donijelo Odluku o financiranju nabave radnih bilježnica za obvezne i izborne predmete za učenike osnovnih škola kojima je osnivač Grad Koprivnica u školskoj godini 2019./2020..

Tako će besplatne radne bilježnice dobiti učenici Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, Osnovne škole Braća Radić, Osnovne škole Đuro Ester i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce Koprivnica.

Sredstva za izvršenje ove Odluke osigurana su u Proračunu Grada Koprivnice za 2019. godinu. Na dosadašnja planirana proračunska sredstva za 2019. godinu u iznosu od 391.000 kuna, rebalansom Proračuna osigurana su dodatna financijska sredstva u iznosu od 266.000 kuna tako da ukupan iznos osiguranih financijskih sredstava za nabavu radnih bilježnica za obvezne i izborne predmete iznosi 657.000 kuna.

Važno je naglasiti da pravo na financiranje troškova nabave radnih bilježnica mogu ostvariti učenici koji su polaznici osnovnih škola kojima nije osnivač Grad Koprivnica ako imaju prijavljeno prebivalište učenika na području Grada Koprivnice u trajanju od najmanje šest mjeseci, ne postoji dvostruko financiranje troškova nabave radnih bilježnica i ako je utvrđena jednakost ili istoznačnost naslova i nakladnika radne bilježnice u Konačnoj listi odabranih radnih bilježnica osnovne škole koju učenik polazi i računu o isporuci radnih bilježnica.

Ovim potezom želi se podići kvaliteta života roditelja u Koprivnici, ali i naglasiti važnost obrazovanja tako da Grad Koprivnica sudjeluje u financiranju radnih bilježnica, stoji na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Ne propustite: