Biciklisti su krivi za polovicu nesreća u kojima sudjeluju

Iz koprivničko-križevačke policije upozoravaju da su vozači bicikala u prvih deset mjeseci ove godine sudjelovali u 53 prometne nesreće. Poginula su dva vozača bicikla.

Ilustracija // Foto: Teo Vukšan

Iako je izvan životne opasnosti, 18-godišnja biciklistica koja je u utorak navečer stradala u Basaričekovoj ulici u Koprivnici zbog težine svojih ozljeda morala je biti hospitalizirana.

Mlada djevojka zbog svoje nepažnje i nepropisnog prelaska preko pješačkog prijelaza ugrozila je i svoj i život 25-godišnjeg vozača Opel Astre. Automobil je udario u bicikl, a djevojka je pala na cestu.

Vozač automobila nije bio pod utjecajem alkohola, a sudionicima prometne nesreće je u koprivničkoj bolnici vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu. Dodajmo i da protiv biciklistice ide optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Koprivnici.

Iz koprivničko-križevačke policije upozoravaju da su vozači bicikala u prvih deset mjeseci ove godine sudjelovali u 53 prometne nesreće. Dvije su bile s poginulim osobama, 34 s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom.

“Poginula su dva vozača bicikla, teško ih je ozlijeđeno njih šestero, a lakše čak 27. Sedam vozača bicikla je bilo pod utjecajem alkohola, dok su 25 prometnih nesreća prouzročili vozači bicikla”, istaknula je glasnogovornica koprivničko-križevačke policije Dijana Žagar.

Ne propustite: