BILO KUDA – HRVATI SVUDA Osnovna škola Đurđevac nastavlja s projektom međunarodne suradnje

Glavni ciljevi ovog projekta su razmjena iskustava s europskim školama i poticanje interkulturalnosti, razmjena kulture i predstavljanje običaja u inozemstvu, kao i povezivanje škola putem sporta, ali i razvijanje tolerancije kod učenika.

Ilustracija // Foto: Grad Đurđevac

Nakon uspješno provedenog projekta prošle školske godine, Osnovna škola Đurđevac u suradnji s Gradom Đurđevcom ponovo je prijavila projekt međunarodne suradnje škola Bilo kuda – Hrvati svuda. Projekt je prijavljen na natječaj za dodjelu potpora u školskoj godini 2019./2020. koji je raspisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

I ove su godine sredstva uspješno osigurana. Projekt je odobren u ukupnoj vrijednosti od 19.327,88 kuna, a Ministarstvo će ga financirati u iznosu od 18.715,00 kuna.

Podsjetimo, učenici đurđevačke osnovne škole u sklopu ovog projekta već su posjetili Osnovnu školu Mihovila Nakovića u Mađarskoj, a prošle su godine učenici Osnovne škole Mihovila Nakovića bili u dvodnevnom posjetu Osnovnoj školi Đurđevac. Učenici međusobno prezentirali svoju kulturu, običaje i folklornu baštinu, a nije izostalo ni zabavnog sadržaja.

Preko projekta je za iduću godinu planiran dvodnevni uzvratni posjet učenika Osnovne škole iz Đurđevca Osnovnoj školi Mihovila Nakovića iz Kópháze (Koljnofa) u Mađarskoj. Učenici Osnovne škole Mihovila Nakovića održat će prigodni program kojim će predstaviti svoju školu đurđevačkim učenicima, a potom će Đurđevčani posjetiti znamenitosti u Koljnofu.

Glavni ciljevi ovog projekta su razmjena iskustava s europskim školama i poticanje interkulturalnosti, razmjena kulture i predstavljanje običaja u inozemstvu, kao i povezivanje škola putem sporta, ali i razvijanje tolerancije za različitost kod učenika.

Projektom će se ostvariti razmjena iskustava između dviju škola, razmjena kulture i predstavljanje običaja u inozemstvu, dok će se nastavnici i učenici povezati putem zajedničkih aktivnosti i druženja.

Na povratku je za đurđevačke osnovnoškloce planiran obilazak znamenitosti grada Kisega u Mađarskoj, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Ne propustite: