BIT ĆE VESELO Održava se ‘fašnjansko spelavanje vu centru sveta’

Tradicija fašnjanskih dana u Ludbregu duga je, s obzirom na to da će ovo biti 163. izdanje ove manifestacije.

Ilustracija // Foto: Grad Ludbreg

Udruga Črni maček ludbreški u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Ludbrega te Gradom Ludbregom ove subote priprema tradicionalno “fašnjansko spelavanje vu centru sveta”. Tradicija fašnjanskih dana u Ludbregu duga je, s obzirom na to da će ovo biti 163. izdanje ove manifestacije.

Program počinje tradicionalnom budnicom ulicama grada u 7 sati, a nastavlja se u poslijepodnevnim satima kada je na rasporedu fašnjanska povorka koja će i ovoga puta oživjeti pokladne običaje ljudi ludbreškoga kraja.

Okupljanje sudionika povorke započinje u 13 sati na Trgu Slobode – Gundulićeva ulica – parking Gradskog stadiona. Na mjestu okupljanja dijelit će se poznati “ludbreški kraflini”, čaj i kuhano vino za sve sudionike povorke koja će se početi formirati u 13.30 sati.

Start fašnjanske povorke prema Trgu Svetog Trojstva uz pratnju Puhačkog orkestra Grada Ludbrega planiran je za 14 sati.

Središnji program na gradskom trgu uz spelavanje i huncutarije uključivat će i predstavljanje svake grupe maškara ili pojedinca, podjelu nagrada malog Princa i Princeze karnevala te zajedničku fotografiju svih sudionika spelavanja, stoji na internetskim stranicama Grada Ludbrega.

Ne propustite: