BITKA ZA ZDRAVLJE U SAD-u Tata Marin: Mila je izvrsno, smijemo biti s njom i u sobi

Na čelu liječničkog tima je dr. Richard Aplenc, stručnjak za rijedak oblik leukemije od kojeg Mila boluje.

Mila Rončević // Foto: Facebook Marin Rončević

Djevojčica Mila koja se bori s leukemijom u utorak je oko 22 sata po hrvatskom vremenu s roditeljima stigla u SAD na liječenje, piše Večernji list.

Detalji liječenja ovisit će o nalazima pretraga koje su pred Milom, ali ako itko zna i može pomoći, onda je to taj liječnik i upravo ta bolnica, bez sumnje ovih dana govore mnogi.

Na čelu liječničkog tima koji će provoditi Milino liječenje je dr. Richard Aplenc, stručnjak za rijedak oblik leukemije od kojeg Mila boluje.

“Mila je izvrsno i dalje, započeli su sa svim analizama i pripremnim radnjama za prvi ciklus liječenja koji će isto biti maksimalno individualiziran, odnosno prilagođen. Upoznali smo velik tim liječnika i sestara koji će skrbiti o Mili, i prof. Aplenca, koji je izrazito skroman i samozatajan tip”, izjavio je za 24 sata Milin otac Marin Rončević, koji je također istaknuo da s Milom smiju biti u sobi.

Uplate i donacije u humanitarnoj akciji za Milu višestruko su premašile očekivanja i iznos potreban za troškove liječenja. Prikupljeno je, naime, više od 37 milijuna kuna.

Ne propustite: