Bivši Slavenaš pozvan u reprezentaciju

Uz Hrvatsku će na prvome China Cupu nastupiti Čile, Island i domaćin Kina, a izbornik Čačić pozvao je 16 igrača iz HNL-a.

Filip Ozobić // Foto: nk-slaven-belupo.hr
Filip Ozobić // Foto: nk-slaven-belupo.hr

Hrvatska nogometna reprezentacija sudjelovat će na China Cupu koji se održava u kineskom Nanningu. Uz Vatrene nastupaju Čile, Island i domaćin Kina. S obzirom da je ovaj turnir izvan utjecaja FIFA-e i UEFA-e klubovi nisu dužni pustiti svoje igrače pa izbornik Ante Čačić ne može računati na standardne reprezentativce. Igrat će se polufinalne utakmice, nakon čega će poraženi 14. siječnja igrati za treće mjesto, dok se finalna utakmica igra 15. siječnja.

Od 18 pozvanih igrača, čak 16 je iz Prve hrvatske nogometne lige, a njima će se pridružiti bivši igrač Slaven Belupa Filip Ozobić koji sada nastupa za azerbajdžansku Gabalu i Toni Datković iz slovenskog Kopra.

Na popisu su petorica igrača jesenskog prvaka Rijeke, četvorica iz Dinama, trojica iz Osijeka, dvojica iz Hajduka te po jedan iz zaprešićkog Intera i Lokomotive.

Reprezentacija će se okupiti 7. siječnja te istoga dana otputovati u Kinu. Prvu utakmicu Hrvatska igra 11. siječnja protiv Čilea.

POPIS HRVATSKE REPREZENTACIJE ZA CHINA CUP:

Vratari: Andrej Prskalo (Rijeka), Dominik Livaković (Dinamo)

Braniči: Matej Mitrović (Rijeka), Josip Pivarić (Dinamo), Borna Barišić (Osijek), Mateo Barač (Osijek), Josip Juranović (Hajduk), Jakov Filipović (Inter), Toni Datković (Koper).

Vezni red: Josip Mišić (Rijeka), Mate Maleš (Rijeka), Franko Andrijašević (Rijeka), Mario Šitum (Dinamo), Domagoj Antolić (Dinamo), Nikola Vlašić (Hajduk), Filip Ozobić (Gabala).

Napadači: Antonio Perošević (Osijek), Mirko Marić (Lokomotiva).

Ne propustite: