Nedjelja, 25. rujna 2022.

Bježali policiji pa ubrzo požalili: vozač je završio u zatvoru i ostao bez automobila

Provjerom identiteta utvrđeno je da se radi o 25-godišnjaku i 60-godišnjaku, dok je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je Ford Mondeom upravljao 60-godišnjak bez položenog vozačkog ispita

Preporučujemo

Prilikom nadzora cestovnog prometa policajci su u nedjelju u 1.55 sati u Kalničkoj ulici u Čakovcu pokušali zaustaviti automobil Ford Mondeo čakovečkih registarskih oznaka.

Kako se nepoznati vozač nije zaustavio na upućene znakove policajaca pomoću svjetlosnih i zvučnih signala sa službenog vozila te svjetlosne natpisne ploče ‘stop-policija’, policajci su krenuli u potjeru za odbjeglim vozilom.

U 2.05 sati u Ulici Gornji Vidovec u Ivanovcu odbjegli je vozač zaustavio automobil te su iz njega istrčale dvije osobe i pokušale pobjeći. Policajci su uz uporabu sredstava prisile savladali osobe koje su pokušale pobjeći te ih priveli u policijsku postaju.

Kako je priopćila Policijska uprava međimurska, provjerom identiteta utvrđeno je da se radi o 25-godišnjaku i 60-godišnjaku, dok je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je Ford Mondeom upravljao 60-godišnjak bez položenog vozačkog ispita te je tijekom opisanog policijskog postupanja počinio više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Vozač (recidivist u počinjenju prometnih prekršaja) je uhićen te uz optužni prijedlog doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu gdje mu je nakon saslušanja dežurna sutkinja odredila zadržavanje do 15 dana te je predan u zatvor u Varaždinu.

Također, policajci su od 60-godišnjaka privremeno su oduzeli osobni automobil kojim je počinio opisane prometne prekršaje.

- Advertisement -

Najnovije objave