Subota, 21. svibnja 2022.

Bježao policajcima pa ih pokušao pregaziti, došlo je i do pucnjave

Kako je utvrđeno, radi se o 33-godišnjaku s područja Međimurja koji je zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teškog ubojstva pokušaju i prisile prema policijskim službenicima priveden na kriminalističko istraživanje u Policijsku upravu varaždinsku

Preporučujemo

U petak oko 15.30 sati Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske zaprimio je obavijest Policijske uprave međimurske da su policajci njihove uprave u potjeri za osobnim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka, koje se ne zaustavlja na znakove policajaca te se kreće u smjeru Varaždinske županije čineći brojne prometne prekršaje i ugrožavajući pritom sigurnost drugih sudionika u prometu.

Također je zatraženo da policijski službenici Policijske uprave varaždinske pruže pomoć i pokušaju zaustaviti vozilo i vozača.

Odmah po zaprimanju dojave kod Dravskog mosta u Varaždinu upućeni su policijski službenici interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske i Policijske postaje Varaždin, s ciljem zaustavljanja vozila i vozača.

Dolaskom na Dravski most, policijski su službenici izašli iz vozila te uspostavili blokadni punkt kako bi pokušali zaustaviti spomenuto vozilo i vozača.

Po uočavanju vozila jedan od navedenih policajaca ispred blokadnog punkta pokušao je izdavanjem znakova zaustaviti vozilo u bijegu, no isto se nije zaustavilo, a policajac je izbjegao nalet vozila skakanjem u stranu.

Nakon toga, vozač je usmjerio vozilo prema drugom policijskom službeniku koji se nalazio uz blokadni punkt u namjeri pregaženja. Kako vozač nije imao namjeru zaustaviti vozilo, policijski službenik je u nužnoj obrani uporabio vatreno oružje i ispalio nekoliko hitaca u smjeru vozila kako bi spriječio nalet istog na sebe.

Vozač je nakon toga i dalje nastavio vožnju u smjeru Varaždina te se oglušio i na znakove policajaca interventne jedinice policije i zaobišao ih, no ubrzo je, u Međimurskoj ulici zaustavljen i uhićen uz uporabu sredstava prisile – tjelesne snage i sredstava za vezivanje.

Kako je utvrđeno, radi se o 33-godišnjaku s područja Međimurja koji je zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teškog ubojstva pokušaju i prisile prema policijskim službenicima priveden na kriminalističko istraživanje u Policijsku upravu varaždinsku.

- Advertisement -

Najnovije objave