Utorak, 18. siječnja 2022.

Bježao policajcima pa ‘nagrabusio’, na sudu je ostao bez 28.000 kuna i vozačke dozvole na godinu dana

Određena mu je i zaštitna mjera odvikavanja od ovisnosti ne kraća od tri mjeseca niti duža od godine dana

Preporučujemo

U nedjelju, 7. studenoga, oko 21.55 sati policajci su u Sajmišnoj ulici u Svetom Ivanu Zelini koristeći stop palicu zaustavljali osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka.

Budući da vozač nije postupio po znaku ovlaštene službene osobe, već se nastavio kretati u smjeru Šulinca, policajci su ga kod kućnog broja 24 zaustavili koristeći rotacijska svjetla.

Kontrolom vozila i vozača utvrđeno je kako je vozilom upravljao 23-godišnjak za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola. Daljnjim provjerama ponuđeno mu je ispitivanje na prisutnost droge u organizmu, što je on odbio, dok je policajcima predao 5,6 grama marihuane, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Zbog počinjenih prekršaja vozač je uhićen i odveden na Općinski sud u Sesvetama gdje je proglašen krivim zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Sud mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 28.000 kuna te mu je određena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci, kao i zaštitna mjera odvikavanja od ovisnosti ne kraća od tri mjeseca niti duža od godine dana, stoji u izvješću PU zagrebačke.

- Advertisement -

Najnovije objave