BLAGDAN VELIKE GOSPE U četvrtak tradicionalna procesija i misna slavlja u Močilama

Središnje euharistijsko slavlje u dvorištu župne crkve od 11 sati predvodit će preč. mr. sc. Ivan Rak, kancelar Varaždinske biskupije.

U Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u koprivničkim Močilama u četvrtak, 15. kolovoza, tradicionalno se slavi blagdan Velike Gospe.

Središnje euharistijsko slavlje u dvorištu župne crkve od 11 sati predvodit će preč. mr. sc. Ivan Rak, kancelar Varaždinske biskupije.

Tradicionalna procesija od kapelice svetoga Jožefa na Varaždinskoj cesti započinje u 10 sati, a prema župi u Močilama u zasebnim procesijama krenut će i vjernici iz koprivničke Župe sv. Leopolda Bogdana Mandića, Rasinje, Koprivničkog Ivanca i Reke.

Na blagdan Velike Gospe u Močilama mise su još u 8 sati, a imat će je močilski župnik mons. Leonard Markač, te u 18 sati, koju će imati župnik iz Koprivničkog Ivanca vlč. Nikola Bukovčan.

– Pozivamo sve dobre ljude da i ove godine uveličaju proslavu Velike Gospe u Močilama – poručio je župnik mons. Markač.

Za ovaj veliki blagdan u močilskoj se župi pripremaju i trodnevnicom uz svete mise u 19 sati.

Danas, u ponedjeljak, euharistijsko slavlje vodit će Dominik Vukalović, župnik Župe sv. Leopolda Bogdana Mandića, u utorak Tomislav Petrić, župnik Župe sv. Nikole biskupa, a u srijedu Mario Kaniški, župnik Župe Rođenja BDM iz Drnja.

Ne propustite: