BOKSAČICA IZ ZLATARA Ivana Habazin snage će odmjeriti s Claressom Shields

Meč je prvotno trebao biti održan 17. kolovoza, a odgođen je za 5. listopada zbog ozljede Claresse Shields.

Foto: YouTube // Screenshot

Zlatarščanka Ivana Habazin (29), najbolja hrvatska boksačica, 5. listopada u američkom Flintu borit će se za naslov svjetske prvakinje u polusrednjoj kategoriji po WBO federaciji. Suparnica će joj biti Claressa Shields (24), neporažena Amerikanka koju mnogi smatraju najvećom boksačicom u povijesti. Ona je dvostruka olimpijska pobjednica, dvostruka amaterska svjetska prvakinja, a u srednjoj kategoriji profesionalna je prvakinja po WBA, WBC, IBF i WBO organizacijama. Također, svjetska je prvakinja u supersrednjoj i srednjoj kategoriji, a sada želi biti i u supervelter.

Meč je prvotno trebao biti održan 17. kolovoza, a odgođen je za 5. listopada zbog ozljede Claresse Shields.

Nedavno je u Flintu održana press konferencija na kojoj je najavljena ova atraktivna borba. Napetosti nije nedostajalo, jer nijedna od njih ne sumnja u pobjedu.

“Ovo je velika prilika za mene. Claressa Shields je vrhunska boksačica i ja je poštujem, ali nisam došla ovamo da se borim, već da pobijedim. Kad sam se počela boriti u srednjoj kategoriji, učinila sam to upravo da pobijedim nju. Ona je najbolja, ali ja znam da je mogu pobijediti. Nije mi važno održava li se borba u Flintu, New Yorku ili Londonu. Ring je moj dom i važno mi je jedino što se dogodi ondje. Uvijek me se doživljava kao autsajdericu, ali meni to ne smeta”, izjavila je Ivana, uvjerena u svoju pobjedu.

Dok su stajale suočene licem u lice, gledajući se direktno u oči, mogla se vidjeti napetost među njima.

Više o temi pročitajte klikom na ovaj link.

Ne propustite: