BOLJI OD NAJBOLJIH Josip Kelava najbolji maturant Varaždinske županije

U bogatoj riznici uspjeha samo ove školske godine (2016./2017.) ima titulu državnog prvaka iz logike, drugo i treće mjesto iz matematike i informatike te prvo mjesto na Hrvatskom otvorenom natjecanju u informatici. Kao šećer na kraju, varaždinski maturant je na Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi u Ljubljani osvojio srebrnu medalju te ga očekuje odlazak na Međunarodnu informatičku olimpijadu u Iran.

Josip Kelava // Foto: Facebook Josip Kelava
Josip Kelava // Foto: Facebook Josip Kelava

U Prvoj gimnaziji Varaždin ovih dana mogu biti i više nego zadovoljni jer upravo oni imaju najboljeg maturanta Varaždinske županije.

Sada već bivši maturant i budući student zagrebačkog sveučilišta, Josip Kelava, svestrana je osoba i višestruki županijski prvak iz matematike, fizike, informatike i logike.

Josip je svoje srednjoškolsko obrazovanje završio s prosjekom ocjena 4,75 (prosjek ocjena za četiri razreda). Izvrsne uspjehe redao je i na državnim i međunarodnim natjecanjima.

U bogatoj riznici uspjeha samo ove školske godine (2016./2017.) ima titulu državnog prvaka iz logike, drugo i treće mjesto iz matematike i informatike te prvo mjesto na Hrvatskom otvorenom natjecanju u informatici.

Kao šećer na kraju, varaždinski maturant je na Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi u Ljubljani osvojio srebrnu medalju te ga očekuje odlazak na Međunarodnu informatičku olimpijadu u Iran.

Što drugo reći osim svaka čast i držimo fige u Iranu.

Nagradu od 4000 kuna za najboljeg maturanta Varaždinske županije Kelava će primiti od župana Čačića na svečanoj sjednici povodom Dana županije u rujnu.

Ne propustite: