Boris Kovaček: Kako do uspješne karijere projektnog menadžera

Postoje poslovi koji ti se ne sviđaju, ali ih jednostavno moraš proći kako bi se kasnije snašao s krupnim stvarima - rekao je Kovaček.

Gostujuće predavanje Borisa Kovačeka na Sveučilištu Sjever rezultiralo je punom dvoranom. Pozvan je kako bi održao predavanje na temu “Tko je to project manager”, za što je pravi stručnjak.

Kovaček je direktor i suvlasnik agencije Pepermint, jedan od pokretača, suvlasnik i organizator Weekend media festivala u Rovinju, koji je pokrenut 2008. godine. Iza sebe ima dugogodišnju karijeru i niz uspješnih projekata poput otvaranja i zatvaranja Svjetskog prvenstva u rukometu 2009., Dan D, dizajnerski festival u Zagrebu, 2010., Olimpijske male igre u Omanu (Asian Beach Games), project manager Europskog prvenstva u vaterpolu, 2010., Svjetsko prvenstvo u rukometu na pijesku, u Omanu, 2012., Terraneo festival, 2013., Dolčevita festival, festival vintage kulture, Gentleman Jack’s Barber Shop, Vintage festival u Zagrebu, Red bull air raice, 2015., direktor agencije DA! te direktor novog projekta koji je tek u realizaciji, Fun park Mirnovec, kraj Biograda.

Prvi posao dobio je u noćnom klubu, gdje je radio kao “light-man” i tako je sve krenulo. Počeo je upoznavati ljude i sve više i više vrata mu se otvaralo. Danas, nakon dvadeset godina karijere zadovoljan je i ne žali ni za čim.

– Postoje poslovi koji ti se ne sviđaju, ali ih jednostavno moraš proći kako bi se kasnije snašao s krupnim stvarima – rekao je Kovaček.

Nakon prvog dijela predavanja te otkrivanja vlastitog puta do uspješne karijere, Kovaček se posvetio teorijskom dijelu te dao kratke upute što sve “project manager” mora obaviti kako bi projekt bio zadovoljavajući. Ono što je studentima bilo puno zanimljivije jesu anegdote iz poslovnog svijeta, gdje na konkretnom primjeru mogu čuti kako ni najjednostavnije stvari, poput kupovine tepiha za “stage” u Omanu, može poći po zlu.

Ne propustite: