BOŽIĆNI TURNIR Hrvač Podravke Josip Benko osvojio broncu u Zagrebu

Ove su godine nastupila ukupno 192 hrvača iz 13 zemalja, a Hrvački klub Podravka se pod vodstvom trenera Miroslava Mihalca predstavila s tri hrvača.

Foto: HK Podravka

Posljednji ovogodišnji turnir iz kalendara HHS-a, ujedno i tradicionalni, 28. Međunarodni Božićni turnir u hrvanju grčko-rimskim načinom za dječake i kadete, održan je protekle subote u Zagrebu, dvorani SŠD “Peščenica”.

Ove su godine nastupila ukupno 192 hrvača iz 13 zemalja, a Hrvački klub Podravka se pod vodstvom trenera Miroslava Mihalca predstavila s tri hrvača. Trojica natjecatelja su svoj nastup na Božićnom turniru stekli kroz kvalifikacije koje su održane tijekom studenog.

Josip Benko kao najmlađi, odnosno kao ulazno kadetsko godište i u doista jakoj konkurenciji do 71 kilograma uspio je doći do brončane medalje. Natjecanje je započeo dvjema pobjedama da bi u polufinalu izgubio od jakog predstavnika iz Mađarske koji je na kraju i osvojio prvo mjesto.

U borbi za treće mjesto Josip je pobijedio predstavnika iz Like. Za napomenuti je da je Josip Benko svoj nastup na turniru ostvario kao hrvač kadetske reprezentacije Hrvatske.

Ivan Benko nastupio je u uzrasnoj skupini starijih dječaka u kategoriji do 42 kilograma. On je kao i Josip natjecanje započeo s dvjema uvjerljivim pobjedama, dok je polufinalnu borbu tijesno izgubio od predstavnika iz Rumunjske.

Zbog lakše ozljede i mogućnosti daljnje ozbiljnije povrede borba za treće mjesto protiv predstavnika iz Grčke bila je predana, pa je Ivan na kraju bio plasiran na peto mjesto.

Treći predstavnik Podravke, Ivan Adžaga nastupio je u uzrasnoj skupini starijih dječaka do 65 kilograma u kojoj je ostvario jednu pobjedu i jedan poraz. Kako predstavnik iz drugog kola od kojeg je izgubio nije ušao u finale, Ivanu je daljnje natjecanje kroz repasaž bilo onemogućeno pa je ostao bez plasmana u kategoriji.

Izvor: HK Podravka

Ne propustite: