BRAVO, BRAVO, BRAVO Plivači ČPK–a uspješni i na posljednjem Mini Grand Prixu sezone

Nakon posljednjeg Mini Grand Prix natjecanja sezone, Čakovečki plivački klub ima čak tri plivačice među 10 najboljih u ukupnom poretku...

Foto : ČPK

Kako su članovi Čakovečkog plivačkog kluba započeli sezonu u Mini Grand Prix natjecanjima tako su je i završili – s medaljama oko vrata. Domaćinstvo i organizaciju posljednjeg ovosezonskog Mini GP natjecanja koje je bilo održano u subotu i nedjelju, 02. i 03. lipnja, potpisao je Plivački klub Mornar iz Splita.

Na bazenima Športskog centra Bazeni Poljud natjecalo se 359 plivača iz čak 18 klubova.

Boje ČPK-a branilo je devetero plivača: Ema Medved, Gloria Požgaj, Hannah Ereiz, Marta Horvat, Vida Kolarić, Meri Furdi, Sven Furdi, Borna Bičak i Matija Tropša.

Na plivačkom rasporedu je bilo ukupno 11 pojedinačnih disciplina u kategorijama mlađih kadeta i kadeta, a najuspješniji među plivačima ČPK-a bile su Hannah Ereiz i Ema Medved. Hannah Ereiz je osvojila dvije zlatne medalje u disciplinama 100 i 200m leđno, dok je Ema Medved osvojila srebrnu medalju u disciplini 100m slobodno.

Nakon splitskog Mini GP-a trener Leonardo Novak koji je vodio plivačku ekspediciju u Dalmaciju kazao je kako su rezultati u skladu s očekivanja.

-I Hannah i Ema potvrdile su kako pripadaju samom hrvatskom plivačkom vrhu. Veseli angažman te isplivani rezultati drugih plivača što nam je odličan putokaz za drugu polovicu godine – izjavio je Novak.

Nakon posljednjeg Mini Grand Prix natjecanja sezone, Čakovečki plivački klub ima čak tri plivačice među 10 najboljih u ukupnom poretku.

Hannah Ereiz je zauzela 2. mjesto, Ema Medved 5., a Gloria Požgaj 7. mjesto.

Ne propustite: