BRAVO, BRAVO Košarkaši Podravca iz Virja osvojili 14. Kup, u finalu su ‘rasturili’ Bjelovar

U zadnjih 10-ak godina nisu ga osvajali jedino 2017. godine kada zbog prvoligaškog statusa nisu sudjelovali u tom natjecanju. Po broju osvojenih naslova daleko su najuspješniji županijski klub.

Slavlje košarkaša Podravca // Foto: KK Podravac Virje

Finale košarkaškog Kupa u organizaciji Košarkaškog saveza Koprivničko-križevačke županije uvjerljivo je pripalo Podravcu iz Virja. Protiv Bjelovara rezultat je bio 64:92.

Samo u prvoj četvrtini Bjelovar je bio ravnopravan suparnik gostima iz Virja (21:23). Već do velikog odmora bijelo-crveni su ostvarili značajnu prednost (47:36), da bi već u trećoj četvrtini riješili pitanje pobjednika (73:44).

U tom je razdoblju do izražaja došla puno bolja tjelesna i tehnička pripremljenost virovskih košarkaša. Virovce je ponovno predvodio izuzetno raspoloženi Stefano Zadravec (38, 4×3), koji najbolje surađuje s bratom Julijanom (19, 2×3), te s najiskusnijim Nikolom Šestakom (8) i Markom Hrženjakom (10, 2×3). Kada je Zadravec tako razigran do izražaja dolaze i mladi Jan Zvonimir Vrdoljak (6), Ivan Kuzmić (6), Bruno Križić (4), Mateo Balatinec (2) te debitanti u bijelo-crvenom dresu Luka Kuzmić i Matej Igrić, kojima je Stefan velika igračka i psihološka potpora u igri i izvan nje.

Kod Bjelovarčana je ponovno najbolji bio najiskusniji Bruno Vrinjanin (17), a najveću potporu u igri su mu pružili Šobak (12), Geček (9), Stjepanović (7) i Lukčin (6).

Podravcu je ovo 14. osvojeni naslov pobjednika košarkaškog Kupa u organizaciji Košarkaškog saveza Koprivničko-križevačke županije. U zadnjih 10-ak godina nisu ga osvajali jedino 2017. godine kada zbog prvoligaškog statusa nisu sudjelovali u tom natjecanju. Po broju osvojenih naslova daleko su najuspješniji županijski klub.

Prvenstvo Druge lige počinje za dva tjedna. Vrlo mlada ekipa trenera Hrženjaka čini se potpuno je spremna za prvenstveno natjecanje i igrači kao da jedva čekaju početak.

Bjelovar je ekipa koja će vjerojatno zauzeti mjesto u sredini ljestvice, dok se Podravac nakon dvije Kup utakmice ponovno promovirao u kandidata za mjesto pri vrhu prvenstvene ljestvice.

Košarkaši Podravca // Foto: KK Podravac Virje
Ne propustite: