BRAVO! Na matematičkoj konferenciju u Bukureštu učenici postigli zavidne rezultate

Polaznici Centra izvrsnosti Koprivnica, točnije 15 učenika i njihove mentorice bili su u Bukureštu na matematičkoj konferenciji pod nazivom euroMath.

Natjecanje je bilo u Bukureštu// FOTO: Centar izvrnosti KC

Polaznici Centra izvrsnosti Koprivnica, točnije 15 učenika i njihove mentorice bili su u Bukureštu na matematičkoj konferenciji pod nazivom euroMath.

Točnije, učenici Igor Vrdoljak, Hana Rajtarić, Fran Filipović, Petar Sočev, Elizabeta Evačić, Ena Omčen – Čeko, Patricija Mihoci, Filip Jakupec, Jakov Dolenec, Stjepan Đelekovčan, Borna Brlošić, Andrija Njerš, Ana Marija Habdija, Irina Vučković i Kaja Sertić polaze OŠ Legrad, OŠ Braće Radić Koprivnica, OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica, OŠ Fran Kancelak Drnje, PŠ Ivana Generalića Hlebine, Prvu privatnu gimnaziju s pravom javnosti Varaždin i Gimnaziju Fran Galović Koprivnica.

Tijekom konferencije učenici su se natjecali u jednoj ili u dvije od kategorija MATHPresentation, MATHPoster i MATHeatre i to uz mentorice, nastavnice Maru Grašić (ujedno i predsjednica Udruge i inicijator Centra izvrsnosti), Kseniju Varović i Bojanu Habek.

Centar izvrsnosti je jedna od aktivnosti Udruge mladih koprivničkih matematičara koja je u svom kratkom periodu postojanja ostvarila velike uspjehe i realizirala brojne projekte. Polaznici Centra izvrsnosti su ove godine već treći puta na natjecanju u sklopu spomenute konferencije.

U kategoriji pod nazivom MATHPresentation natjecalo se ukupno 143 učenika podijeljeno u 53 tima, a u finale MATHeatra bilo je pozvano pet najboljih timova.

Timovi su bili izabrani na temelju videa kojeg su poslali prosudbenom povjerenstvu.

Ogroman uspjeh za koprivničku matematičku ekspediciju postigli su Borna Brlošić osvojivši 2. mjesto i Stjepan Đelekovčan osvojivši 3. mjesto u kategoriji MATHPresentation. Mentorica obojici učenika je Ksenija Varović. Ana Marija Habdija, Irina Vučković i Kaja Sertić osvojile su 4. mjesto u kategoriji MATHeatra, mentorica Bojana Habek.

Osim matematičkih sadržaja učenici su razgledali Bukurešt.

Ne propustite: