BRIGA O OBRAZOVANJU Uspješni studentske kredite pretvaraju u stipendije

Grad Križevci ima hvalevrijednu praksu da uspješnim studentima s prebivalištem na području Križevaca koji u redovitom i u propisanom roku izvršavaju svoje studentske obveze te nakon završetka studija nastave prebivati na području Grada, daje mogućnost da studentski kredit pretvore u stipendiju i ne moraju vraćati novac.

Foto: krizevci.hr

Studenti koji ne završe fakultet u za to određenom roku, a tijekom studiranja su primali kredit Grada, primljeni novac moraju vratiti. Grad Križevci ima hvalevrijednu praksu da uspješnim studentima s prebivalištem na području Križevaca koji u redovitom i u propisanom roku izvršavaju svoje studentske obveze te nakon završetka studija nastave prebivati na području Grada, daje mogućnost da studentski kredit pretvore u stipendiju i ne moraju vraćati novac.

Gradonačelnik Branko Hrg potpisao je Ugovore o načinu i uvjetima ostvarivanja prava studenata na povrat otplaćenih rata studentskog kredita sa studentima koji su svojim uspjehom kredit pretvorili u stipendiju.

– Tijekom zadnjih pet godina, Grad Križevci na ovaj je način u mlade ljude uložio oko 1,7 milijuna kuna. Oko 300 studenata iskoristilo je mogućnosti koje pruža ovaj program kreditiranja i stipendiranja – rekao je Hrg te naglasio da su Križevci grad koji vodi sveobuhvatnu brigu o djeci i mladima, od rođenja kada se dobiva financijski dar za dijete, osnovne i srednje škole kroz nagrađivanje najboljih učenika i subvencioniranje prijevoza, do studenata kojima se omogućava dobivanje kredita uz subvenciju kamate i mogućnost da se kredit pretvori u stipendiju.

– Sve to, nikako ne smatram troškom, već ulaganjem u njihovu budućnost, a time i u budućnost grada – rekao je križevački gradonačelnik.

Ne propustite: