BRZINA I ALKOHOL NE IDU SKUPA Vozač automobila koji je sudjelovao u nesreći napuhao čak 2,46 promila

Imao je više sreće nego pameti. Samo je lakše ozlijeđen...

Ilustracija // Foto: PU zagrebačka

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave krapinsko-zagorske evidentirano je pet kaznenih djela, devet prometnih nesreća i šest prekršaja.

U prometnoj nesreći do koje je došlo u Krapinskim Toplicama zbog držanja vozila preblizu desnom rubu kolnika došlo je do slijetanja vozila, a vozač koji je vozilom upravljao s 1,44 promila alkohola u organizmu zadobio je lakše tjelesne ozlijede.

Također, lakše tjelesne ozlijede zadobio je i vozač koji je u Gornjoj Stubici upravljao vozilom s 2,46 promila alkohola u organizmu, a do prometne nesreće došlo je uslijed neprilagođene brzine, piše Zagorje International.

U sedam prometnih nesreća nastala je samo materijalna šteta, a one su se dogodile u Vučaku, Stubičkim Toplicama, Bregima Kostelskim, Petrovoj Gori, Donjoj Stubici i dvije u Đurmancu, a uzroci zbog kojih je došlo do tih prometnih nesreća bili su u dva slučaja držanje vozila preblizu desnom rubu kolnika, oduzimanje prednosti prolaska, zatim nedržanje vozila uz desni rub kolnika, neprilagođena brzina, nepropisno mimoilaženje i nedržanje potrebitog razmaka između vozila.

U prometnim nesrećama s materijalnom štetom trojica vozača bili pod utjecajem alkohola i izmjereno im je 2,14, 2,03 i 1,42 promila alkohola u organizmu.

Ne propustite: