BUDITE KREATIVNI Što raditi u hladnim zimskim danima?

Ples, čitanje knjiga, crtanje, gledanje filmova, pletenje, vježbanje, učenje jezika... Mogućnosti su mnoge. Što god odlučili, na vama je da pustite mašti na volju jer zima ne znači da moramo stagnirati, već da napravimo sve što smo željeli kada za to nismo našli vremena.

U danima kao što su ovi, sivi i hladni, ne moramo dopustiti da i raspoloženje postane takvo kao i vrijeme vani koje je pomalo dosadnjikavo. Dakle, najbolje je vrijeme da se probudi kreativnost koja ponekad čuči u nama i čeka da izađe na vidjelo, a manifestira se tako da se rodi nova ideja i realizira se. Možete neke od ideja iskoristiti da stvorite nešto novo i naučite nove stvari.

Vrijeme je pogodno za čitanje knjiga za koje niste imali vremena kad ste po cijele dane radili ili bili negdje drugdje, samo ne na udobnom kauču koji je postao dio zimske svakodnevice ljudima koji nakon napornog dana samo čekaju svoj dio kolača. Od raznoraznih romana beletristike ili samo neko učenje i istraživanje za svoju dušu dobro dođe da pohvatate nove termine, nove iluzionističke pustolovine ili lako štivo za odmor. Nije loše početi učiti i neki novi jezik ili samo nadopuniti znanje postojećem jeziku, jer ako se počne sad, do ljeta tko zna s kim ćete moći komunicirati na plaži.

Mnogi će reći kako je sad pravo vrijeme da se počne s treninzima za mršavljenje, polako vraćanje u normalu nakon ovih nakupljanja kilograma koji dolaze više nego što ih trebamo. Super ideja za one kojima se ne da trenirati nek sport je da upišu tečaj plesa. Ples pomaže pri koordinaciji pokreta, možete naučiti nove plesove, a uz sve to i mršavite. Nikad se ne zna, možete uvijek upoznati srodnu dušu na nekom plesnjaku, a znati plesati danas je vrlo traženo, a pogotovo ako muškarac zna plesati, jer mnoge dame moraju improvizirati i plesati kao muško. Muškarci, jednostavno naučite osnovne korake i zadivite dame.

Ono što je suprotno svakom kretanju (osim po kuhinji), ovdje će se kao odlična ideja za dane u zatvorenim prostorima naći i isprobavanje novih kulinarskih recepata. Kao što vidimo i na svakom mediju, kulinarstvo je postalo totalni hit, a kuharice s receptima mogu se pronaći na svakom koraku. Ako ste kreativac u kuhinji, ovo je možda prava disciplina za vas. Gurmani će doći na svoje i isprobati nova jela.

Uzmite vremena za sebe jer uvijek će biti posla, ali ponekad je neophodno uzeti dane samo za vlastiti mir i odmor tijela i duše. Iskoristiti odmor za filmove, fotografiju ili totalni make over, na vama je. Bitno je da postoje mnoge stvari koje možemo raditi i iskoristiti sve u vlastito učenje i zabavu.

Postoje umjetničke duše koje same izrađuju i kreiraju stvari da bi uljepšali interijer, od kutijica za privatne stvari do velikih crteža i naljepnica za zid, crtanje po sobi, pletenje. Ako volite takve stvari, pokušajte osmisliti vlastite dizajne i iznenadite prijatelje ručnim radovima. Neki još uvijek imaju svoje bake koje znaju plesti, pa nije naodmet naučiti novu vještinu iz vremena kada se to radilo puno više nego danas.

Što god odlučili, na vama je da pustite mašti na volju jer zima ne znači da moramo stagnirati, već da napravimo sve što smo željeli kada za to nismo našli vremena.

Ne propustite: