Centrometal se porazom oprostio od Europe

Nakon pobjede na domaćem terenu, međimurski odbojkaši nisu uspjeli iznenaditi u Sloveniji u premijernom nastupu u ovome natjecanju.

Foto: OK Centrometal Međimurje Facebook
Foto: OK Centrometal Međimurje Facebook

Odbojkaši Centrometala Međimurje poraženi su prošloga tjedna u četvrtak od slovenskog Šempetera u šesnaestini finala Challenge Cupa rezultatom 3:0 te tako okončali nastup u Europi. Međimurci su u prvome susretu slavili s 3:2, no ipak nisu uspjeli iznenaditi slovensku momčad u svom premijernom nastupu u ovome natjecanju.

Polovica prvoga seta bila je izjednačena, ali odličnom obranom Slovenci su osvojili nekoliko poena u nizu i dobili prvi set s 25:17. Momčadi su se u drugome setu izmjenjivali u vodstvu do 16:16 kada su domaći napravili veliku seriju od devet poena te dobili i drugu dionicu s 25:16.

Centrometal više nije imao snage ni mogućnosti okrenuti veliku prednost Slovenaca te su izgubili i posljednji set rezultatom 25:15 za konačnih 3:0.

Najbolji u redovima Međimuraca bio je Kopačević sa šest poena.

Unatoč ispadanju, trener Jadranko Kirić nije nezadovoljan nastupom na trećem po snazi europskom odbojkaškom natjecanju.

– Želim reći da smo zadovoljni kompletnim nastupom u ovom natjecanju. Bila je ovo dobra promidžba našeg kluba. Poglavito što smo ostvarili domaću pobjedu. Ipak je ovo jedna druga razina odbojke i drugačiji ambijent za igru. Danas smo dobar dio susreta igrali dobro, no tada su domaći igrači odigrali strašne poene u obrani, nešto što se u našoj ligi ne viđa. Tu je bila prevaga. Svojim igračima nemam što zamjeriti, pokušali su sve, Slovenci su bili bolji i želim im uspjeha u daljnjem natjecanju – stoji na Facebook stranici OK Međimurje Centrometal.

Ne propustite: