ČETVRTA ‘STOTKA’ ZAREDOM Košarkaši Podravca iz Virja ne ispuštaju vodeće mjesto na ljestvici

Po jedan poraz imaju još Grafičar i Međimurje, ali i utakmicu manje.

Košarkaši Podravca iz Virja natječu se u Drugoj HKL Sjever, a Klikaj.hr osigurao im je nove majice za tekuću sezonu // Foto: KK Podravac Virje

U 8. kolu Druge lige sjever košarkaši Podravaca su u Vrbovcu pobijedili Labradu Žurko 100:82. Konačni rezultat utakmice ne odražava sve ono što se događalo na ovoj utakmici.

Bijelo-crveni su odigrali jako dobru utakmicu. Predvođeni maestralnim Stefanom Zadravcem (40) i kapetanom Nikolom Šestakom (23) dugo su lomili otpor Labrade da bi ih slomili tek u zadnjih pet minuta. Šest minuta prije kraja domaći su došli na najmanju razliku, 71:73, a onda kao da im je ponestalo snage.

Već u prvom poluvremenu trener Podravca, Mirko Hrženjak, isprobao je devet igrača. Svi su reagirali vrlo dobro, a najraspoloženiji među njima bio je 17-godišnji Igor Odobašić (15) koji se izborio i za najveću minutažu. Značajniji doprinos pobjedi još su dali Julijan Zadravec (8), Bruno Križić (6), Mateo Balatinec (5) i Ivan Kuzmić (3).

Labrada koja ima četiri igrača na dvojnu licencu, često igra nekompletna. Kada je kompletna, kao u subotu, jedna je od najboljih ekipa u ligi. Katić (20), Blažević (16), Vujatović (17) i Hordov (20) igrači su koje bi poželjela svaka ekipa u ovoj ligi.

Ovom, četvrtom zaredom stotkom, Podravac je nakon osam odigranih kola ostao sam na čelu prvenstvene ljestvice sa sedam pobjeda i jednim porazom. Po jedan poraz imaju još Grafičar i Međimurje, ali i utakmicu manje.

U ostalim utakmicama osmog kola postignuti su ovi rezultati:

Virka – Vindija 85 : 66

Petar Zrinski – Koprivnica 81 : 65

Ivančica – Radnik 107 : 76

Bjelovar – Grafičar 82 : 104

Ne propustite: