CILJ JE POPULARIZACIJA JAVNOG PRIJEVOZA HŽ Putnički prijevoz uveo dodatne pogodnosti za učenike

Ponuda vrijedi do 31. kolovoza 2020. godine.

Ilustracija // Foto: Zagorje International

U cilju popularizacije javnog prijevoza putnika, HŽ Putnički prijevoz uveo je dodatne pogodnosti za učenike srednjih škola koji koriste sufinancirane karte.

Tako se srednjoškolcima koji ostvaruju pravo na sufinancirani prijevoz omogućuje besplatan prijevoz s pojedinačnim kartama na bilo kojoj relaciji na području Hrvatske tijekom ove školske godine, uz kupljenu sufinanciranu mjesečnu kartu, te 75 posto popusta na mjesečne karte za srpanj i kolovoz 2020. godine na relaciji na kojoj su putovali tijekom školske godine 2019./2020., na temelju koje u ljetnim mjesecima ostvaruju pravo i na besplatna pojedinačna putovanja na bilo kojoj relaciji na području RH.

Sufinancirane mjesečne karte izdaju se na temelju odluke Vlade RH o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola, koje sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, piše Zagorje International.

Pravo na kupnju mjesečnih karata za srpanj i kolovoz uz 75 posto popusta imaju učenici srednjih škola koji su tijekom školske godine koristili sufinancirane karte za putovanje vlakom najmanje osam mjeseci. Kako bi ostvarili pojedinačno besplatno putovanje, učenici na blagajni ili u vlaku moraju predočiti sufinanciranu kartu za tekući mjesec, na temelju koje će im biti izdana pojedinačna karta za odabranu relaciju, a karte se mogu preuzeti isključivo na blagajnama.

Ponuda vrijedi do 31. kolovoza 2020. godine.

Ne propustite: