ČLAN ČPK-A Tin Furdi brončani na Prvenstvu Hrvatske u plivanju

Tim rezultatom nastavljen je niz osvajanja medalja na Prvenstvima Hrvatske koji traje skoro deset godina.

Tin Furdi // Foto: ČPK

Nakon odličnih rezultata na kadetskom Prvenstvu Hrvatske koje je namijenjeno mlađim plivačima, natjecatelji Čakovečkog plivačkog kluba ovih su se dana ponovno pobrinuli da u Grad Zrinskih stignu dobre vijesti.

Ovog puta član ČPK-a Tin Furdi je na Prvenstvu Hrvatske u plivanju za dobne skupine osvojio broncu na 100 metara slobodno, otplivavši svoj osobni rekord 53,26.

Tim rezultatom nastavljen je niz osvajanja medalja na Prvenstvima Hrvatske koji traje skoro deset godina.

Osim njega, na PH, koje je od 26. do 29. srpnja bilo održano u Zagrebu, nastupili su još i: Kaja Sabol, Ema Medved, Gloria Požgaj, Hannah Ereiz, Antonio Šantek, Tin Furdi i Adam Šinjori.

Za nastup na Prvenstvu Hrvatske potrebno je isplivati limit pa je tako na natjecanju nastupilo 315 plivačica i plivača iz 33 kluba iz Hrvatske.

Čakovečke plivače vodio je trener Goran Kolarić koji je nakon još jednog uspjeha u nizu ponovio kako ovi rezultati dokazuju da se u Čakovcu plivanjem bavi sustavno.

– Takav niz rezultata toliko godina zaredom ne može se nazvati srećom. Bljesnuti se može jednom, dvput, ali više od toga ne ide. No, mi u sredini koja nije tipična plivačka u kontinuitetu osvajamo postolja s različitim plivačima u muškoj i ženskoj konkurenciji – rekao je Kolarić nakon natjecanja.

Pohvalio je i ostale plivače koji su izborili finala, kazavši kako je uz malo sreće moglo biti i po još koja medalja, ali i ono što je postignuto u Zagrebu je zadovoljavajuće.

Rezultati članova ČPK-a: 

  • Kaja Sabol 7.mjesto u disciplini 50m leđno i 10.mjesto u disciplini 100m leđno
  • Hannah Ereiz 5.mjesto na 100m leđno i 7.mjesto na 200m leđno
  • Ema Medved 6.mjesto u disciplinama 100m i 200m leđno
  • Gloria Požgaj 11.mjesto na 800m slobodno i 12.mjesto na 100m leđno
  • Antonio Šantek 10.mjesto u disciplini 50m leđno
  • Tin Furdi 3.mjesto na 100m slobodno, 7.mjesto na 50m slobodno, 13.mjesto na 200m leđno
  • Adam Šinjori 12.mjesto u disciplini 100m leptir

Foto: ČPK

Plivači ČPK-a // Foto: ČPK
Ne propustite: