Članstvo je izabralo: Novi šef SDP-a je Davor Bernardić

Na obrađenih 91 posto biračkih mjesta glasovalo je 17 778 birača. Davor Bernardić dobio je 64,54 posto glasova, a Ranko Ostojić 35,46 posto.

Davor Bernardić // Foto: Facebook

Novi šef SDP-a je Davor Bernardić. Rivala u utrci za predsjedničku fotelju u stranci, Ranka Ostojića, pobijedio je i više nego uvjerljivo, no Bernardićevu su pobjedu zajedno proslavili.

Na obrađenih 91 posto biračkih mjesta glasovalo je 17 778 birača. Davor Bernardić dobio je 64,54 posto glasova, a Ranko Ostojić 35,46 posto.

Članicama i članovima SDP-a obratio se dosadašnji predsjednik SDP-a Zoran Milanović i pozvao sve da daju podršku novom predsjedniku.

– Promicati pravdu, jednakost, slobodu i sve ono po čemu smo drukčiji od konkurencije. SDP je za mene i dalje najjača stranka u Hrvatskoj. Davor Bernardić novi je predsjednik SDP-a i dugujemo mu pravu prijateljsku potporu – rekao je Zoran Milanović, a Ranko Ostojić istaknuo je da je pobijedio SDP.

Davor Bernardić i Ranko Ostojić // Foto: Facebook
Davor Bernardić i Ranko Ostojić // Foto: Facebook

– Siguran sam da jedan član – jedan glas treba biti naš novi demokratski iskorak, da će Bero poštovati sva obećanja koja smo dali u predizbornoj kampanji. Ja ću mu dati podršku. Čestitam svima koji su izašli, čestitam SDP-u na demokraciji, čestitam Davoru na pobjedi – rekao je Ostojić.

Novoizabrani predsjednik SDP-a Davor Bernardić zahvalio se svim članicama i članovima te dosadašnjem predsjedniku stranke Zoranu Milanoviću na svemu što je napravio za SDP i demokratskom iskoraku napravljenom u vrijeme naše vlade.

– Hvala ljudima koji su me podržavali svih ovih godina u vremenima kad je bilo najteže. Hvala vam, drugarice i drugovi moji, od srca! SDP je pokazao da se može mijenjati u ključnim trenucima za Hrvatsku i od sutra krećemo graditi dobro društvo, društvo jednakih mogućnosti, u kojem svatko može dati svoj doprinos. Dobro društvo znači i kvalitetno obrazovanje za sve ljude koji žive u Hrvatskoj, kvalitetno obrazovanje kako bismo mogli biti kreativniji i kako bi Hrvatska mogla doći na put napretka. I strateški cilj Hrvatske su tri riječi – obrazovanje, obrazovanje i obrazovanje – rekao je Bernardić.

Novi predsjednik SDP-a istaknuo je i da je stranka koju sada vodi pokazala da se za Hrvatsku može i mora mijenjati. Osvrnuo se i na trenutnu Vladu HDZ-a i Mosta i podsjetio da je ona promijenjena već nakon tjedan dana, a predstavljene reforme su također brzo promijenjene.

– Kada je HDZ u pitanju, rade i ponavljaju iste greške koje Hrvatsku koštaju budućnosti. To nije Hrvatska koja može biti uspješna. Hrvatska koja može biti uspješna se mijenja, Hrvatsku koja može biti uspješna će predvoditi SDP nakon sljedećih izbora, bili oni prijevremeni ili redovni – poručio je Bernardić.

– Snaga SDP-a nije samo u njenom predsjedniku. Snaga SDP-a je u svima vama. Snaga SDP-a su ljudi koji žele dobro ovoj zemlji i budite mi podrška u ovom vremenu koje je pred nama. Živjeli – završio je novi šef SDP-a.

Ne propustite: