CRAZYHILL TRAIL Ludbreg postaje trkački centar svijeta, na utrku stiže 300 natjecatelja

Pozitivni dojmovi natjecatelja s naših prijašnjih trailova još se uvijek prepričavaju i Crazyhill Trail je postala prepoznatljiva i naširoko priznata utrka međunarodnog karaktera, istaknuo je Venad Štabi iz ludbreškog BSV-a.

Foto: BSV Ludbreg

Ludbreg će u subotu, 25. veljače, biti centar trkačkog svijeta. U organizaciji športsko-rekreativnog društva BSV Ludbreg, naime, održat će se treća po redu trkačka utrka Crazyhill trail sa startom i ciljem kod kafića Crazyhill u Vinogradskoj ulici.

Prve godine imali su 93 takmičara u utrci na 33,5 kilometara, a pobijedili su Josip Lacković i Valentina Belović, oboje iz Varaždina.

“Ljudi su bili zadovoljni organizacijom i oduševljeni krajolikom kojim se trči. Prošle godine uveli smo kraću stazu od 16 kilometara, što je bio pun pogodak jer smo skočili na 216 takmičara. Pobjednik na 33,5 kilometara je bio prvak Slovenije Marijan Zupančić, a kod žena Mateja Blažević iz Zagreba. Na 16 kilometara pobijedio je Mario Špoljar iz Zaboka, odnosno Valentina Belović iz Varaždina. Ove godine organiziramo isto dvije utrke. Natjecatelji dolaze iz raznih krajeva Lijepe naše, ali ima i stranaca što daje utrci međunarodni karakter”, istaknuo je Venad Štabi iz ludbreškog BSV-a.

Trail je trkačka disciplina koja je u današnje vrijeme izuzetno popularna, kako kod iskusnih trkača, tako i kod amatera i rekreativaca. Staze za trčanje prolaze najljepšim predjelima kroz šume, preko planina i brežuljaka, uz rijeke, i natjecatelji na taj način iskonski doživljavaju svu ljepotu prekrasne prirode.

“Pozitivni dojmovi natjecatelja s naših prijašnjih trailova još se uvijek prepričavaju i Crazyhill Trail je postala prepoznatljiva i naširoko priznata utrka međunarodnog karaktera. Odaziv ove godine još je i veći i očekujemo oko 300 trkača iz svih dijelova Hrvatske, Slovenije i susjednih zemalja. Ovo je idealna prilika da naširoko prezentiramo sve ljepote našeg kraja, naše ljude i običaje, naše tvrtke i proizvode. Organizatori su pripremili sve da se takmičari i ove godine vrate zadovoljni svojim kućama. Osigurana su parkirna mjesta, svlačionice za tuširanje, super posluga i glazba u kafiću, bogate okrjepne stanice tijekom same utrke i prigodne sponzorske nagrade za najbolje takmičare”, kazao je Štabi.

Prijave za paket koji obuhvaća majicu su do 15. veljače. Više o cijelom događaju zainteresirani mogu vidjeti na Facebook stranici BSV Ludbreg. Glavni medijski pokrovitelj natjecanja u Ludbregu je portal Klikaj.hr.

_________________________________________________________________________

BSV Ludbreg je športsko rekreativno društvo koje djeluje od 2009.godine. Organizatori su brojnih sportskih i rekreativnih susreta u prirodi i na sportskim terenima. Udruga je iznjedrila nekolicinu danas poznatih sportaša koji sudjeluju na maratonskim i polumaratonskim utrkama, trail i treking utrkama, brdskom i cestovnom biciklizmu u Hrvatskoj i šire. Njihovi članovi na taj način promiču društvo, Ludbreg, Hrvatsku i zdrav način življenja.

Ne propustite: