CRAZYHILL TRAIL Valentina i Tihomir – domaće uzdanice na velikoj ludbreškoj utrci

Među 370 prijavljenih trkača bit će puno novih lica, i iz zemlje i iz inozemstva, a ponovno će na utrci nastupiti i svima dobro poznati domaći trkači - Varaždinka Valentina Belović i Ludbrežanin Tihomir Cenko, oboje članovi AK Varaždina. Imaju velika očekivanja...

U Ludbregu je sve spremno za sutrašnju (subota), treću po redu trkačku utrku Crazyhill trail sa startom i ciljem kod kafića Crazyhill u Vinogradskoj ulici.

Na završnom sastanku članova športsko-rekreativnog društva BSV Ludbreg i volontera, održanom u srijedu, podijeljena su zaduženja, a “pali” su i posljednji dogovori.

– Prema broju prijavljenih, bit ćemo druga po veličini utrka u Varaždinskoj županiji, što nam daje inspiraciju za daljnje planove – istaknuo je Igor Golec, predsjednik organizacijskog odbora utrke.

Dodao je kako je trail trkačka disciplina koja je u današnje vrijeme izuzetno popularna, kako kod iskusnih trkača, tako i kod amatera i rekreativaca. Staze za trčanje prolaze najljepšim predjelima kroz šume, preko planina i brežuljaka, uz rijeke, i natjecatelji na taj način iskonski doživljavaju svu ljepotu prekrasne prirode.

Među 370 prijavljenih trkača bit će puno novih lica, i iz zemlje i iz inozemstva, a ponovno će na utrci nastupiti i svima dobro poznati domaći trkači – Varaždinka Valentina Belović i Ludbrežanin Tihomir Cenko, oboje članovi AK Varaždina.

Valentina Belović // Foto: Privatna arhiva

Valentina je pobjednica prva dva izdanja Crazyhill traila, na 16 i na 33 kilometara.

Ove godine nastupit će na 33 kilometara upravo sa svojim klupskim kolegom Tihomirom.

– S veseljem dolazim na utrku u Ludbreg jer mi je staza broj jedan u Hrvatskoj, organizacija besprijekorna, a domaćini ljubazni i opušteni. Prošle godine više sam se posvetila duatlonu, kombinaciji trčanja i biciklizma. Na ovoj utrci nadam se što boljem rezultatu, ali svjesna sam jake konkurencije koja me čeka. Ne mogu ništa obećati, ali ću dati sve od sebe da postignem što bolji rezultat – kazala je Valentina.

Tihomir je ujedno i član organizacijskog odbora i predstavnik udruge BSV Ludbreg na samoj utrci. Prava je kvartovska uzdanica. Trenutačno je u trenažnom procesu za maraton koji će se održati 19. ožujka u Italiji. Nastupio je na prvom Crazyhill trailu i zauzeo četvrto mjesto. U prošloj sezoni bio je peti na dugopružnom prvenstvu Hrvatske u Našicama, a popravljao je i osobne rekorde u maratonu u Trevisu i polumaratonu u Zagrebu.

Tihomir Cenko // Foto: Privatna arhiva
Tihomir Cenko // Foto: Privatna arhiva

– U dogovoru s kolegicom Valentinom probat ću istrčati najbolji mogući rezultat u ovoj zahtjevnoj konkurenciji. Nadam se da neću iznevjeriti svoje prijatelje i navijače – istaknuo je on.

Start utrke na 33 kilometara zakazan je za 10 sati, a pola sata kasnije startat će i utrka na 16 kilometara.

– Dođite u grad čuda i legendi, zabavite se s veselom ekipom iz raznih krajeva Hrvatske i drugih zemalja. Sigurni smo da će vam ovaj događaj ostati u lijepom sjećanju – poručio je Venad Štabi iz ludbreškog BSV-a.

Više o cijelom događaju zainteresirani mogu vidjeti na Facebook stranici BSV Ludbreg. Glavni medijski pokrovitelj natjecanja u Ludbregu je portal Klikaj.hr.

Ludbreška utrka puna je dobrih vibracija // Foto: BSV Ludbreg
Ludbreška utrka puna je dobrih vibracija // Foto: BSV Ludbreg

_________________________________________________________________________

BSV Ludbreg je športsko rekreativno društvo koje djeluje od 2009.godine. Organizatori su brojnih sportskih i rekreativnih susreta u prirodi i na sportskim terenima. Udruga je iznjedrila nekolicinu danas poznatih sportaša koji sudjeluju na maratonskim i polumaratonskim utrkama, trail i treking utrkama, brdskom i cestovnom biciklizmu u Hrvatskoj i šire. Njihovi članovi na taj način promiču društvo, Ludbreg, Hrvatsku i zdrav način življenja.

Ne propustite: