DAJTE GLAS SVOM FAVORITU Poznati su finalisti Nagrade Fran Galović

Autor koji dobije ukupno najviše glasova čitatelja dobiva jedan glas u konačnom glasovanju za dobitnika nagrade, u kojem sudjeluju i tri člana povjerenstva.

Za dodjelu Nagrade Fran Galović 2018. za najbolje samostalno objavljeno književno djelo na temu zavičaja i/ili identiteta povjerenstvo je od 61 knjige pristigle na natječaj odabralo 10 finalista.

Među njima su suvremeni klasici te autori srednje i mlađe generacije, kajkavci i čakavci, pjesnici i prozaici, postmodernisti i tradicionalisti…

“Neke su knjige već i nagrađivane, a obrađuju ruralne i urbane te osobne i društvene teme, dotiču se stvarnosti i fantastike, provincije i metropola, života i smrti, prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, te ponajviše zavičaja, ali i bezzavičajnosti, odnosno izgradnje, ali i gubitka identiteta“, navode na službenoj stranici Grada Koprivnice.

Finalisti natječaja:

  1. Božica Brkan: Život večni
  2. Monika Herceg: Početne koordinate
  3. Tanja Mravak: Naša žena
  4. Franjo Nagulov: Obnovljivi izvor energije
  5. Denis Peričić: Tijelo od snova
  6. Mile Stojić: Himna poraženih
  7. Drago Štambuk: Theurgia
  8. Marina Šur Puhlovski: Divljakuša
  9. Milko Valent: Otvorena rosa
  10. Irena Vrkljan: Pjesme, nepjesme

Čitatelji će, kao i u nekoliko prošlih godina, pomoći povjerenstvu u odabiru pobjednika. U narodnim će knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu, Ludbregu i Virju te u Sveučilišnoj knjižnici Sveučilišta Sjever od 14. rujna do 12. listopada čitatelji moći glasovati za svojeg favorita među 10 ponuđenih.

“Svi glasači ulaze i u nagradnu igru – u svakoj od knjižnica slučajnim odabirom bit će odabran po jedan dobitnik nagrade, a to su knjige kandidata za nagradu“, ističu organizatori.

Autor koji dobije ukupno najviše glasova čitatelja, dodaju, dobiva jedan glas u konačnom glasovanju za dobitnika nagrade, u kojem sudjeluju i tri člana povjerenstva, koji svaki imaju po jedan glas. Povjerenstvo djeluje u sastavu: dr. sc. Mario Kolar (predsjednik), dr. sc. Željka Lovrenčić i dr. sc. Matija Ivačić.

Dobitnik Nagrade Fran Galović 2018. bit će proglašen na zatvaranju 25. Galovićeve jeseni 27. listopada u Koprivnici.

Nagrada se sastoji od plakete, kipića s likom Frana Galovića i 10.000 kuna.

Ne propustite: