DAN FIZIOTERAPEUTA Gradska knjižnica Franjo Marković domaćin stručnog skupa fizioterapeuta

Nakon stručnih predavanja uslijedilo je iznimno emotivno predstavljanje udžbenika Fizioterapijska procjena, autorica Irene Klaić i Lukrecije Jakuš u izdanju Zdravstvenog veleučilišta Zagreb.

Ilustracija

Dana 8. rujna u cijelom se svijetu slavi Međunarodni dan fizioterapeuta. Tim je povodom u
multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice Franjo Marković u organizaciji s knjižnicom i Domom zdravlja Koprivničko – križevačke županije održan Stručni skup koji je bio posvećen povijesti i nastanku fizioterapije te ulogama fizioterapeuta nekada i danas.

Stručni skup je bila prilika za senzibiliziranje javnosti ove iznimno važne grane medicine.

Sudionicima skupa se u ime Koprivničko – križevačke županije obratio zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstveno socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja, pročelnik gradskog Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel, te pomoćnica za sestrinstvo ravnateljice Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Biserka Zlatar.

Nakon službenog otvaranja skupa kojeg je svečano otvorila predsjednica Hrvatske Komore fizioterapije Mirjana Grubišić, uslijedila su zanimljiva predavanja koja su održale magistra fizioterapije Jasminka Potočnjak, diplomirana fizioterapeutkinja Katarina Šterbik te
prvostupnice fizioterapije Renata Deduš, Aleksandra Kraljević, diplomirani fizioterapeut te Melita Kopilović, voditeljica Fizikalne terapije u Križevcima koja je ujedno i vodila program.

Kroz sva se je izlaganja provlačila nit voditelja – važnost multidisciplinarnosti u pristupu fizioterapiji. U stručnim izlaganjima se tako mogao i vidjeti različiti pristup i različiti aspekti fizioterapije, kao i njena primjena u različitim granama medicine.

Otvaranje skupa upriličeno je intoniranjem himne, čija je čast pripala sopranistici Ani Fortuna, koja se rado odazvala organizatorima te svojim izvedbama uveličala skup.

Nakon stručnih predavanja uslijedilo je iznimno emotivno predstavljanje udžbenika Fizioterapijska procjena, autorica Irene Klaić i Lukrecije Jakuš u izdanju Zdravstvenog veleučilišta Zagreb. Emotivno iz razloga što se pisanje samog udžbenika veže uz tri studentice koje su se srele i upoznale upravo kroz studij fizioterapije i profesoricu koju su susretale u srednjoj školi i tijekom studija, da bi kasnije postale sve zajedno kolegice na istom poslu.

Ne propustite: