DAN IZ SNOVA Pravomoćno odbačena optužba protiv Modrića za lažno svjedočenje, večeras postaje prvi Hrvat sa Zlatnom loptom?

Ukoliko se prognoze i obistine, Luka će prekinuti vladavinu Ronalda i Messija koji imaju po pet Zlatnih lopti čime su rekorderi, a posljednji koji je osvojio nagradu prije njih bio je Brazilac Kaka

Luka Modrić na dočeku Vatrenih u Zagrebu // Foto: Zoran Stupar

Optužnica protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića zbog lažnog svjedočenja na suđenju bivšem čelniku NK Dinama Zdravku Mamiću pravomoćno je odbačena je jer zagrebački Županijski sud potvrdio odluku nižeg suda iz rujna, službeno je potvrđeno u ponedjeljak, a pišu 24sata.

– Obrazloženje je da u ovom trenutku, nakon provedenog postupka, ne postoji dovoljan stupanj osnovane sumnje da bi se protiv Modrića mogla podići optužnica odnosno da bi se vodio kazneni postupak – izjavio je glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić.

Optužnica protiv Modrića isprva je podignuta pred osječkim sudom, gdje se sudilo i Mamiću, no slučaj je u međuvremenu preseljen u Zagreb.

Tužiteljstvo Modrića tereti da je 13. lipnja 2017. na osječkom suđenju Mamiću i još trojici svjesno lagao da je anekse ugovora o profesionalnom igranju nogometa, kojima se regulira podjela transfernog obeštećenja u omjeru 50:50 između njega i kluba, potpisivao svaki puta kada bi produžavao ugovor te da je te anekse ponovno potpisao nakon odlaska u novi klub zbog navodne izmjene bankovnog računa na koji mu novac treba biti uplaćen.

Tužiteljstvo tvrdi da je tako iskazivao iako je znao da to ne odgovara istini, “jer je navedene anekse potpisao u vrijeme kada je već igrao za novi klub, nakon realizacije ugovora između tih klubova, pri čemu je cjelokupan iznos pripao matičnom klubu”.

Bivši čelnik i sadašnji savjetnik NK Dinama nepravomoćno je u lipnju osuđen na šest i pol godina zbog izvlačenja oko 116 milijuna kuna iz kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna. Uoči izricanja presude Mamić je pobjegao u Bosnu i Hercegovinu i ondje dobio utočište na temelju činjenice da uz hrvatsko ima i bosanskohercegovačko državljanstvo.

Nakon ove odlične vijesti za Modrića, večeras ga najvjerojatnije čeka još jedno veliko priznanje.

Naime, u 21 sat u Parizu započinje gala večer dodijele nagrade ‘Zlatna lopta’ u izboru uglednog ‘France Footballa’, popularni ‘Ballon d’Or’, za koju je najveći pretendent upravo naš Modrić.

Nagradu bi Luka trebao odnijeti zbog godine za pamćenje, u kojoj je s Realom treći uzastopni put uzeo naslov najboljeg u Europi, a uz to na SP-u je s Hrvatskom došao do finala turnira.

Ukoliko se prognoze i obistine, Luka će prekinuti vladavinu Ronalda i Messija koji imaju po pet Zlatnih lopti čime su rekorderi, a posljednji koji je osvojio nagradu prije njih bio je Brazilac Kaka, piše net.hr.

Zlatko Dalić, Luka Modrić i Davor Šuker po povratku sa Svjetskog prvenstva u Rusiji // Foto: HNS
Ne propustite: