DAN OPĆINE DRNJE Dombaj: Želimo biti primjer našim mještanima i zadržati ih na našem području

Načelnik Petar Dombaj osvrsno se na njihov rad u proteklih godinu dana, a otkrio je i neke planove koji se tek trebaju realizirati.

Petar Dombaj, načelnik Općine Drnje // Foto: Zvonimir Markač

Općina Drnje u nedjelju slavi svoj dan. Načelnik Petar Dombaj osvrsno se stoga na njihov rad u proteklih godinu dana, a otkrio je i neke planove koji se tek trebaju realizirati.

– Danas se stavljao asfalt na novo parkiralište kod dječjeg vrtića Čarobni park, a drugi tjedan će se raditi na rubnjacima i sustavu odvodnje. Parkiralište je prvenstveno namijenjeno za djelatnike vrtića i roditelje – rekao je mladi i nezavisni načelnik.

To je projekt koji se radi paralelno s rekonstrukcijom ceste u Ulici Braće Radić u Torčecu, a njegova vrijednost je 1,1 milijun kuna, od čega Ministarstvo regionalnog razvoja sufinancira iznos s 200.000 kuna, a još toliko se u Općini Drnje nadaju da će sufinancirati Koprivničko-križevačka županija.

Na naše pitanje na koji projekt u proteklih godinu dana je najviše ponosan, načelnik odgovara da svaki projekt ima svoje komplikacije i svaki je jednako važan.

– Bitan je cilj koji želimo postići, a to je poboljšanje uvjeta života našim mještanima, zadržavanje ljudi na području općine. Želimo biti primjer našim mještanima. Ponosan sam na to što smo realizirali sve što smo si zacrtali i obećali. Naš rad je transparentan i promjene se vide svakodnevno – kaže Dombaj.

Dodaje da su nakon 10 godina uspjeli dobiti više od 10 hektara državnog zemljišta za poduzetničku zonu u Drnju.

Od projekata koji su pred njima, izdvaja obnovu mosta u Torčecu u vrijednosti od 4 milijuna kuna, obnovu parkirališta na tamošnjem groblju u vrijednosti od 500.000 kuna, Aglomeraciju, opremanje poduzetničke zone te financiranje kupnje i obnove kuća.

– Planova ima puno, pokušat ćemo ih sve realizirati – zaključuje Dombaj.

U petak u 13 sati održat će se svečana sjednica povodom Dana Općine, a velika proslava za sve mještane priprema se u nedjelju. Održat će se tako likovna kolonija, kuhanje fiša, svečana misa, zabava pod šatorom, nogometna utakmica između Tomislava Drnje i Suhopolja u Četvrtoj HNL Koprivnica – Bjelovar – Virovitica.

Za glazbeni dio proslave zaduženi će biti Franjo Barić i Opijum bend, Klapa Koprivnica, Udruga žena Hrvatsko srce te Band Elita.

Svim posjetiteljima podijelit će se gulaš i fiš, a neće izostati ni piće za zdravice.

Ne propustite: