DAN OTVORENIH VRATA Članovi Kluba 100 Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije posjetili predsjednicu Republike Hrvatske

Koprivničko-križevački dobrovoljni darivatelji krvi su sedam godina prvi u Hrvatskoj po broju prikupljenih doza krvi prema broju stanovnika.

Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica

Članovi Kluba 100, dobrovoljni darivatelji krvi koji su dragocjenu tekućinu darovali 100 puta, Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, kao i predstavnici gradskih društava Crvenog križa iz Koprivnice, Đurđevca i Križevaca, posjetili su Ured predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Tamo su sudjelovali na Danu otvorenih vrata, a dobrovoljni darivatelji krvi su sami izrazili želju za posjetom predsjednici. Koprivničko-križevački dobrovoljni darivatelji krvi su sedam godina prvi u Hrvatskoj po broju prikupljenih doza krvi prema broju stanovnika.

Na danu otvorenih vrata, među brojnim okupljenim udrugama i posjetiteljima, uz prigodni program, Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović naglasila je da je tema Dana otvorenih vrata “Za dostojanstvenu i sretnu treću dob”, posvećen umirovljenicima koji nakon desetljeća provedenih u radu, skrbi za obitelj i posvećenosti bližnjima žive zrele godine života.

“Demografski problemi postaju sve vidljiviji na mnogim područjima života, a posebice u skrbi o starijima i toga moramo biti svjesni. Potičem stoga naše lokalne zajednice na razvoj sustavne skrbi za sugrađane starije dobi, kako bi svaki čovjek kojemu je to potrebno, bez obzira na prihode ili mjesto stanovanja, imao primjerenu društvenu skrb”, zaključila je predsjednica K. Grabar-Kitarović, poručivši kako upravo naši stariji sugrađani svojim iskustvom i brižnom blizinom pokazuju kako optimističnije živjeti.

Darivatelji su nakon zajedničkog programa posjetili Predsjednicu u njezinom uredu i tom je  prilikom ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev poklonila predsjednici licitar u obliku crvenog križa s natpisom Koprivnica, tradicijski suvenir koji je izradila Medičarna Špičko iz Koprivnice, a Hrvatski Crveni križ nagradio za inovativni promidžbeni artikl.

Nakon službenog dijela programa, 30 darivatelja i zaposlenika gradskih društava Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac, imali su priliku prošetati rezidencijom predsjednice na Pantovčaku, te razgledati umjetnine i prostorije u kojima Predsjednica svakodnevno boravi i radi.

Ne propustite: