‘DANI KOLEKTIVNE SADNJE DRVEĆA’ Hvalevrijednoj inicijativi pridružio se i Ludbreg

Inicijativa je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno dati i svoj doprinos protiv klimatskih promjena.

Foto: Grad Ludbreg

Građanskoj inicijativi “Dani kolektivne sadnje drveća” pridružio se i Grad Ludbreg, pa su u sklopu akcije na nekoliko lokacija u Ludbregu posađena drveća. Inicijativa je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno dati i svoj doprinos protiv klimatskih promjena.

“Akcija je stigla u odlično vrijeme i nismo imali nikakve dvojbe po pitanju uključenja jer smo ove jeseni imali u planu sadnju drveća. Nedavno smo dodatno uredili Fizirovu ulicu kod trgovačkog centra, ali još uvijek je nešto nedostajalo u toj ulici i vjerujemo kako će drvoredi sada znatno uljepšati ulazak u Ludbreg s te strane. Drvored je posađen sve do skretanja u Ulicu Miroslava Krleže, a nadam se da ćemo sa stanarima uspjeti dogovoriti da se urede prilazi i parkirna mjesta”, rekao je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Uz Fizirovu ulicu u narednim danima zasadit će se stabla na još nekoliko mjesta na području Ludbrega, točnije u Ulici Vladimira Nazora, Ulici Rudolfa Fizira i Bože Hlasteca zatim uz obalu rijeke Bednje između dva mosta te oko ribnjaka.

“Drvored oko ribnjaka sadimo u dogovoru s pčelarima i ribičima. Znamo da su ribiči dali veliki doprinos u uređenju prostora, a ovo je sad naš doprinos njima i cjelokupnom uređenju. U dogovoru s pčelarima odlučili smo tamo zasaditi tridesetak lipa. Riječ je o tradicionalnom hrvatskom drvetu, medonosnom i na taj način omogućujemo pčelama ispašu”, pojasnio je gradonačelnik Bilić, a ujedno i pozvao građane da se jave ako imaju rješenje za sadnju novih vrsta drveća na Trgu Svetog Trojstva s obzirom na to da postojeća izazivaju dvojbene reakcije.

Ne propustite: